onsdag 18. mai 2011

Den første "fjellturen" :-)

Jeg sier "fjelltur" fordi Nattmålsfjellet med sine 297 m.o.h er mer å regne som en kolle, eller en haug. Dessuten så startet vi ganske høyt oppe så vi har ikke gått alle de 297 høydemetrene :-) Men , turen var fin likevel og den tar ca 1 time tur/retur. Det ligger fortsatt endel snø i terrenget, men de snødekte partiene var helt greie å passere.
På vei opp passerer vi en liten pytt/lite vann som enda er isdekt
Bildet er tatt etter at vi har gått forbi vannet.


Om ikke så alt for lenge så vil vi kunne se dette når vi går forbi her:
Dette bildet og det under er tatt 29.mai 2010. Og det lille vannet er omgjort til en froskedam :-)En kan vel kanskje si at her har vi tatt froskene litt på "fesken". Hannene venter jo bare på at hunnene skal legge eggene slik at de kan få befrukte de. Og her er det første mann til mølla :-)
Vi gleder oss til litt seinere iallefall, det skal bli morro å se om Felix oppdager froskene i vannet om vi går forbi der om en 14 dagers tid. (Jeg håper jo at snøen og isen er borte til da )

Tilbake til turen i dag :-)
Da vi kom til toppen traff vi på en mann og hans turkompis, en golden retriver på 13 år.  Og jeg lurer på hva Felix har for seg i hodet om dagen. Den siste uken har han fått det for seg at han skal bjeffe når vi er ute på tur og han ser mennesker eller hunder.... Alle tidligere innlærte komandoer om sitt, gå ved fot osv er blåst! Og godbiten driter han i...
Han bjeffer ikke når vi går tur i byen, eller når vi er på kurs...så om noen har noen gode råd så taes de imot med takk!!  :-)
Han bjeffer og drar i båndet helt til han har fått hilst på de som kommer eller som i dag ,de som står/sitter  i ro oppe ved varden/målet vårt da vi kom gående.

Jeg tenkte at jeg i dag skulle forsøke å få tatt et bilde av oss begge to på toppen... hehe men Felix forstår ikke helt at han skal sitte i ro når jeg setter meg ned ved siden av han. Han spretter opp, logrer og tror antagelig at vi skal leke, og gir meg en, eller to, eller var det tre muss med en snute som er full av jord. (se bildet)

Det er mye lettere å få han til å sitte i ro når jeg fjerner meg litt :-)


Felix  5mnd. På sin tørste topp :-)
Bak Felix er Ersfjorden.

Og den andre veien er  Kaldfjorden og Kjosen, Sandnessundet og Tromsø, som forøvrig nesten ikke vises fordi øya går i ett med fjellene på fastlandet.

Ellers så har Felix og jeg feiret en stille og rolig nasjonaldag. Han har blitt utsatt for litt korpsmusikk via TV'n. Og det har han taklet veldig bra, og selv da jeg skrudde opp lyden litt så var det helt ok.

2 kommentarer:

 1. Det ser härligt ut! Jag har lånat bilden av Felix till min hemsida, som du kanske har sett, och skrivit att den är din.

  Jag har alltid tyckt så mycket om grodor (frosker?) och att de är fina. Alla ödlor, paddor och grodor är fridlysta i hela Sverige. Man får varken döda dem eller flytta dem. Det finns särskilda trafikskyltar som visar att grodor går över vägen (!) nu under våren när de söker sig till vattnet.
  //Mona med Grodo, nej jag menar Frodo

  SvarSlett
 2. ;-)jeg er ikke spesiellt opptatt av frosker men er fasinert av naturen og hva som skjer i den og med den :-) Og jeg vet heller ikke om at de er fredet i Norge.
  Og bildene mine skal du bare forsyne deg av :-) bare hyggelig! Og Felix og jeg synes bare om litt reklame ;-)

  SvarSlett