fredag 1. juli 2011

Fisketur og overnatting ute

Felix, Halvar og jeg dro søndag til Vannøya for å fiske og for å hilse på Halvars snart 97 år gamle bestemor.
Vi hadde med telt og utstyr for en overnatting ute.
Turen opp til vannet gikk bra, vi fikk øvd litt på at Felix skulle gå bak, og han fikk øvd på det å ga sammen med noen andre enn meg. Oppe ved vannet var vi ikke sene med å få ut snøre med dubb og krok. Og fisken bet på nesten med en gang. Men, både Halvar og jeg mistet de første vi hadde på krokene.. Og jeg fikk ikke flere napp, mens Halvar dro i land to flotte ørreter.
Felix som er litt vel ivrig etter å fange dubben med krok måtte stå fastbundet, noe han ikke var særlig lykkelig over. Og den delen av turen ble egentlig ganske slitsom. Om han fikk være nært oss så sto han bare å bjeffet når vi kastet ut snørene våre. Så han ble plassert 20-30 meter unna oss. Og da roet han seg i perioder. Vi må nok øve mer på at han skal kunne ligge i ro, og å være stille.
Utpå natten da vi skulle legge oss så fikk han et teppe på yttersiden av teltet, jeg og Halvar lå først inne i teltet med åpen teltdør, men jeg klarte ikke å få roen så lenge Felix lå på yttersiden. Redd for at han skulle gnage over båndet og stikke av, skade seg på noe vis eller bli angrepet av rev ol... I ettertid sies det at det ikke finnes Rev på Vannøya, men det visste ikke jeg da. Siden jeg ikke klarte å slappe av gikk jeg likegodt ut og la meg sammen med Felix. Og vi sovnet på Jervenduken min med soveposen min over meg og under Felix, som lå inntil meg. Felix sloknet som en stein og våknet ikke da jeg begynte å romstere på morgenen. Masse frisk luft, rangling og nye inntrykk er kjempeslitsomt :-)

Kveldens fangst:-)

Felix er fornærmet fordi han må stå fastbundet....

Felix følger med på hva Halvar gjør nede ved vannet

...og så går han seg fast og må hjelpes ut av lina for n'te gang....

hallooo!! sier Felix, "dette mener du IKKE, skal eg liksom sitte her???!!"

"ka dåkker styrer med?" undrer Felix

Felix får litt kos

Og det er så godt for en litt sliten kropp at han sovner :-)

En liten høndblund


...eg gir ikkje opp så lett da, selv om eg ikkje får fisk.....
Dunjakka er god å ha en kjølig midtsommernatt :-)


2 kommentarer:

  1. Vad söt du är på den sista bilden, Heidi! :-) Och fisken ser väldigt god ut. Jag älskar färsk fisk! Vilket underbart äventyr för Felix att få vara med på - sova ute, fiska, gå på tur. Det låter som en väldigt fin utflykt.
    Kram från Mona och Frodo, nu vid havet utanför Göteborg

    SvarSlett
  2. Åh vilken härlig tripp ni gjorde!! Haha Figo hade oxå skällt och varit upprörd om han fick stå bunden:) Det måste vi oxå träna på!!! Underbara bilder!!!

    SvarSlett