lørdag 29. september 2012

Ukas hendelser

Mandag hadde vi oss ei kort treningsøkt med fri ved fot, innkalling og apport. Felix hadde forrige helg diare så da ble det ingen trening og det var tydelig at litt treningsfri bare var av det gode. Han var så ivrig at da det kom en hund mens vi var midt inne i litt lek så tittet han bare bort på hunden, tittet på meg og kong'en jeg hadde i hånden og kastet seg etter kong'en!! Det ble jo litt ekstra fest av det valget kan jeg bare si :-)

Ellers så trener vi på ulike momenter. I sporet så er det sporoppsøket og det å ha ro ved påsett av sporline. Vi har forsøkt sporoppsøk med ulik liggetid og det går bra om sporet ikke har ligget alt for lenge. Vi forsøkte noen sporoppsøk på torsdag som hadde ligget 24t. Det gikk ikke så veldig bra. Han tok ikke sporene på første forsøk, men han tok de alle på 2. kryssing. Etter å ha gått noen meter spor ble det mye virring, men han finner likevel sluttene.
Når det gjelder det å sette på sporlina så har det lenge vært et skikkelig stressmoment for Felix. Han har ikke klart å sitte i ro og har hatt en tendens til å begynne å grave. Denne adferden var virkelig på tur til å bli en vane.  Jeg har fundert mye på hvordan jeg skulle få slutt med den gravinga uten at vi skulle få en kamp, kjefting eller andre negative ritualer ved sporstart. Helt til jeg kom på at jeg har en veldig matglad hund. Felix gjør hva som helst for en kjøttbollebit  :-) Når vi nå trener spor eller sporoppsøk så er det av og på med sporlina for hvert spor. Og mellom sporene går han i vanlig line. Han må sitte pent mens sporlina kommer på og mens jeg hekter den vanlige lina over nakken min. Når han setter seg så tar jeg frem en godbit som jeg putter i egen munn. Og siden han er så matglad så har han fokus på godbiten i munnen min og han "glemmer" at det egentlig koker litt i hodet.
Vi trener også momenter i runderingsløypa. Vi har kjørt endel direktebelønning hos figurant ute på 50 -55 meter, og han er hjernevasket på at han skal springe ut i en rett linje. Tidligere i sommer startet vi med løsbitt, og for å ha kontroll på hvordan han tok bittet så har vi flyttet figurantene inn mot midtlinja og en stund kjørte vi med synlige figuranter. Han forstod hva han skulle gjøre ganske fort og derfor kjører vi nå med skjulte figuranter. Han henter løsbittet veldig fint, men han er veldig ivrig og "høy" og mister derfor løsbittet innimellom når han er på vei inn til meg. Men, han vet hva jeg forventer så han plukker den opp uten at jeg trenger si noe. Da vi gikk fra å ha synlige figuranter på ca 20-30 meter fra midtlinjen til å ha figurantene skjult på ca 30 meter opplevde vi at Felix raste ut på ca 50 meter før han "satte på" nesen. Han fant figurantene, enten med litt leting eller at jeg kalte han inn igjen og sendte han ut på nytt og det kan se ut for at han nå etterhvert har skjønt at han må sette på nesen fra start av, og vi varierer hele tiden på hvor langt ute vi har figurant.
Onsdag denne uke hadde vi teigsøk med to figuranter. Figurantene lå ca 500 og 600 meter fra der vi startet.
Jeg ser at han har figuranten(e) i nesen ganske tidlig men han følger ikke opp ferten på første kryssing av teigen. På 2.kryssing slår han og løper, først er vi usikker på om han skal springe til en sykkelist som kommer syklende og jeg roper på han, men han bryr seg ikke om meg eller sykkelisten og fortsetter å jobbe med ferten. Og denne gangen følger han opp og springer ca 500 meter til der den ene figuranten ligger. Han må jobbe litt før han finner stedet der figuranten ligger men lykkes og får godis og kos som belønning. Jeg har merket meg hvor Felix tok ferten av den første figuranten og går tilbake dit når jeg skal sette han i nytt søk etter den siste figuranten. Vi krysser teigen på nytt og igjen ser jeg at han slår på ferten uten å følge den opp, og igjen er det når vi snur og krysser tilbake og han igjen får ferten i nesen at han følger opp. Han setter avgårde og forsvinner ut av syne. Og jeg må rope på figuranten for å finne ut av hvor de er.... Det er på tide å få på plass den meldingen... Alt i alt er jeg fornøyd med treningsøkten, og det er morro å høre figurantene fortelle om at de kan høre at han jobber, de hører at han bruker nesen.

I dag har vi hatt ei kort treningsøkt: 2 korte spor hvor vi har trent på sporoppsøket og roen ved påsett av sporline. Vi har trent på fri ved fot, apport,innkalling og dekk.

På dagens første tur ut så møtte vi på en av naboens katt. Felix springer bort og vil hilse,og er veldig nysgjerrig på denne skapningen som sender så rare signaler.. Men katten er ikke videre interessert i å hilse, han skyter rygg og freser. Felix er nok litt for nære så katten slår etter Felix sin snute. Han har nok ikke klørne ute for Felix får ikke en skramme. Men slaget på nesen gjør at Felix trekker seg litt unna. Det er litt morro å se Felix bruke dempende signaler, som å ikke se på katten, å snu hodet bort..uten at det hjelper noe på kattens raseri :-) Felix forsøker også å invitere til lek dvs å kaste seg ned på albuene. Men det hjelper ikke det heller. Etter noen forsøk blir Felix frustrert over dette vesenet han ikke forstår. Han begynner å bjeffe. Bjeffingen får katten til å trekke seg unna og tilslutt bråsnur den og stikker... Felix blir stående igjen noe forundret, og forundret blir også jeg over at han ikke forsøker å springe etter :-)

I morgen er det ny trening med NRH og det er båt tilvenning og søk fra båt som står på programmet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar