mandag 20. juni 2011

Sporkurs med Ronny Vestli i regi av Norsk schäferhundklubb avd Tromsø og omegn

For en fantastisk helg vi har hatt! De tre dagene med kurs har vært lange og krevende, men også fryktelig morro!! :-) Vi har hatt fantastisk vær ,sol ,opphold og varmt!! Jeg har blitt solbrent i fjeset og det har vært endel insekter: klegg, mygg og knott. Så når det har vært vindstille så har vi slitt litt alle sammen :-) godt det finnes myggolje. Vanligvis så plages jeg ikke så mye av myggen eller knotten men på lørdag ble også jeg drevet til å smøre meg inn med myggolje for å holde de unna.
Vi har vært 7 hundeførere med hunder på dette kurset, og ferdighetene har variert fra blodferske som meg og Felix til en hund som brukes i heimevernet og en som har trent sammen med norske redningshunder. Alderen på hundene har også vært variert, Felix var den yngste med sine 6 mnd. Og den eldste hunden tror jeg var rundt 6 år. Det har vært kjempemorro å se de mer erfarne hundene og førerne jobbe. Så dyktige som de er det ønsker jeg at Felix og jeg skal bli også!
Hehe... vi har bare et stykke vei å gå før vi kommer dit :-)
Prestasjonene våre har vært veldig varierende, og fredag så forstod vi ikke så mye hverken Felix eller jeg, men lørdagen var en knalldag!!

Sporopptak. Jeg har tråkket sporet selv og det ligger ikke godbiter i selve sporet, bare i slutten.

Her er han konsentrert og går fint med nesen ned i lyngen:-)

Fin fart :-)

Etter noen spor så har han forstått hva han skal gjøre:-)

Her får vi sidevind han og er oppe og kontrollerer, han går ut av fertgropa og til siden men holder seg i ferttunellen. 


I enden av sporet er belønningen, en liten håndfull med kylling og kalkunpølser.
 Felix forstod hva han skulle gjøre og jeg klarte å ha is i magen der jeg skulle og jobbe med lina, som forøvrig bare var vår vanlige tur/treningsline. Instruktøren vår Ronny ville ikke at vi som var helt ferske skulle bruke langline/sporline før vi hadde jobbet litt med kort line. Og akkurat det er jeg veldig glad for i dag. For ellers ville kanskje følelsene omkring helgen ha vært litt annerledes. Dagen i dag har nemlig vært mest nedtur.. På siste spor i går tok Felix og jeg i bruk sporlina, og resultatet var ikke så veldig bra. Vi klarte å komme oss gjennom sporet, men det var ikke en veldig bra prestasjon...
Og vi fortsatte i samme gate i dag, helt til det siste sporet der Ronny går bak meg og styrer både meg og Felix. Jeg oppdager med dette at jeg gir han alt for lett fremdrift, Ronny holder mye mer igjen en det jeg har gjort når vi går med sporlina. I løpet av dagen har jeg også fått beskjed om at jeg gir ut for mye line, så det klarer jeg å jobbe litt med på dette siste sporet.
Med "påholden hånd" så klarer vi å komme igjennom ett spor på en måte som føles bra. Ikke supert, men bra. Og det er godt for selvtilliten, selv om det ikke er jeg som skal ha æren for at det gikk såpass bra som det gjorde :-)
Det siste sporet i dag skulle egentlig være med vinkel, men jeg følte ikke at det var noe vi kom til å klare så jeg ba om ett lengere rett spor i stedenfor. Ronny mener at Felix helt klart tar vinkespor også, men jeg er usikker på egene evner og jeg hadde lyst til at dagen skulle ende med  større suksess enn dagens første spor, så jeg våget ikke. Nå må vi ta vår første vinkelspor uten Ronny til å veilede oss. Og det kan jeg angre på nå, men jeg får bruke de andre kursdeltagerne som veiledere når vi kommer så langt.

Linekluss... etterpå lærte jeg hvordan denne skal "hespes" sammen :-)

Inngang på sporet

Og sporet tar han med en gang :-)

Og foreløbig klarer eg meg bra også :-)


Fest!! Endelig et vellykket spor takket være hjelp til å holde lina :-) Felix koser seg med belønningen og eg er strålende fornøyd med at Felix fikk et bra spor i avsluttningen av kurset!!

Fine Felix <3

Jeg er sliten nå, men det kommer kanskje mere senere om jeg blir inspirert :-)

Alle bildene er tatt av Vivi Storruste en av de andre kursdeltagerne. Takk Vivi for at du har foreviget oss og for at jeg får lov til å bruke de her :-)

3 kommentarer:

 1. Men å, vilken spännande och givande kurs ni verkar ha gått! Tre hela dagar dessutom! Det låter som att du har fått många goda råd av en duktig instruktör. //Mona med Frodo

  SvarSlett
 2. Dokker e flink, d ska du ha! Godt å se at dokker kose dokker masse i lag!

  SvarSlett
 3. Det verkar som ni har haft en riktigt bra instruktör!! Figo går fortfarande sina spår i koppel, just för att jag vill SE hans nosarbete och så att han inte slarvar. Oftast så går det för fort när de får linan på sig och då tappar de spåret när de är så unga och då har de inte erfarénheten att leta sig tillbaka till spåret. Det är bara att fortsätta att spåra så Felix och du får vanan sedan så!! Det kommer gå jätte bra Heidi!!!
  Jätte fina bilder på er:) Bra oxå att ni kan vara några som spårar och tränar ihop!! Lycka till!!

  SvarSlett