tirsdag 5. juli 2011

Prøve i hverdagslydighet

Hverdagslydighetskurset vi har gått på ble avsluttet med en prøve i dag. Vi har en og en måtte vise det vi har lært i løpet av kurset og blitt bedømt og fått karakterer på prestasjonenen våre av kursinstruktøren. Jeg har gruet meg som bare juling til dette, og nervøsiteten ble ikke mindre av at Felix fikk løs mage rett i forkant av prøven :-/
Men, magen hans roet seg og 5 uker med trening har gitt litt resultater. Det vi plagdes veldig med å få til før helga gikk som en drøm i dag. Så en stor takk til Halvar, Gro, Eric og Marcus for hjelpen ;-) I dag satt Felix som plantet til jorden da han fikk beskjed om å sitte og bli, han satt bom stille når instruktøren kom bort for å hilse på meg og han var mye roligere da instruktøren skulle hilse på han. Supert!! :-) MEN, vi har ikke trenet så mye på noe som vi tidligere har vært veldig flinke i på kurskveldene, nemlig kontakt og lineføring. Og når jeg i tillegg ikke brukte alle "triks" les: godbitforsterkning, så fikk vi litt trekk på denne øvelsen. Karakteren ble, "SG=svært godt, dvs tilnærmet perfekt." Bare litt slurv fra min side gjorde at Felix falt litt ut helt på slutten av øvelsen... irriterende!!
På de 10 øvelsene så fikk vi høyeste karakter på 8 øvelser og nestbeste karakter på 2 øvelser. Kan ikke klage på det :-)
Vi er anbefalt å ta bronsekurset etter sommerferien, instruktøren vår er ikke sikker på at vi kommer til å greie bronsemerkeprøven, men han mener vi har godt av å fortsette treningen... Jeg ser på det som en utfordring, og derfor blir det bronsemerkekurs på oss i slutten av august.... så får vi se da om vi klarer bronsemerket i begynnelsen av oktober :-)

:-) vi gjør det ganske bra på kursene vi går, men jeg kjenner jeg blir misunnelig når jeg leser F-kull blogger som forteller om eksemplariske hunder som ikke hopper, ikke biter, alltid kommer på innkalling osv :-) da sukker jeg tungt og tenker på hvor uoppdragen Felix er. Han biter enda, ikke mye og som oftest ikke veldig hardt. Og han hopper, og er spinnvill når vi treffer mennesker vi kjenner...Han kommer ikke alltid på innkalling lengere... han gjorde det tidligere, men nå har jeg inntrykk av at han innimellom viser meg fingeren :-/
Jeg håper at det bare er alderen og "fluene i hodet" som en så treffende sa for noen uker siden, og at dette er en fase som går over.

Ellers så har jeg jo helt glemt av å fortelle at Felix har begynt å løfte på ene baklabben når han tisser... han begynner å bli stor :-) Første gang det skjedde var på 6 mnd dagen. Fortsatt "dametisser" han som oftest og det er ikke hver dag han løfter labben.

7 kommentarer:

  1. Heidi, här är en till som HOPPAR på alla människor och ska "pussas" på munnen isamband med hoppandet och OJDÅ hade jag tänderna ute???? Figo biter oxå men visst inte alls så hårt men dock. MEN Silo var precis likadan - de använder tänderna men det går över!! Var bara hård med att han INTE FÅR!! Hoppningen kommer oxå bli bättre!
    Hihi Då gjorde Felix som sin morfar Silo, han lyfte oxå benet när han kissade för första ggr på sin 6 mån dag!! Figo har inte gjort det ännu!!
    Felix har verkligen kommit in i första puberteten, ställ inga super krav på honom, han lugnar sig snart och då kommer han på inkallning igen! Ta det lite lugnt en period nu! Spåra med honom istället eller gå på tur:) Felix är en helt normal hanhund:)

    SvarSlett
  2. Här finns en till som hoppar och biter/nafsar, dvs Fanny. Hon blir också som galen när det kommer folk som hälsar på, men vi jobbar på att få bort det men det är inte lätt. Just nu känns det som om hon verkligen testar gränserna. Oftast går hon fint när vi är ute, men så nästa gång så är det "hela havet stormar". Men det ska inte vara lätt att fostra dom, det ska vara en utmaning ;)

    SvarSlett
  3. :-) takk Bitte/Jari og Eva og selv om jeg vet at det ikke er så morro denne fasen de er i akkurat nå så er det litt trøst å høre at flere jobber med de samme tingene. Og stort sett så er jo mitt lille "helvete" søt, snill, vakker og verdens beste.. i tillegg til verdens flinkeste ;-)Og alt dette som vi "sliter" med nå er jo ting jeg har ventet på, men selv om jeg har ventet på det så er det litt slitsomt og litt nedslående når han kobler ut det meste han har lært. Og ja Eva, jeg har ikke store planer om så veldig mye nyinnlæring :-) her blir det å forsøke å vedlikeholde det han allerede kan, samt å kose oss med sporgåing :-)

    SvarSlett
  4. Vilka FANTASTISKA resultat, Heidi! Jag blir alldeles grön av avund när jag läser hur otroligt bra det går för dig och Felix på varenda kurs ni går på. Ojoj, ni är låååångt före Frodo i allt, skulle jag tro.

    Vi hade tänkt använda sommaren till att öva på det som vi lärt oss på vårens kurser, men Frodo är trött och sover MASSOR på dagarna. Han orkar inte mycket i värmen. Vi övar nästan ingenting. Jag är ganska besviken över det, faktiskt. Hade planerat så mycket och så blir det så lite...

    Frodo har inte lyft på benet en enda gång. Han kissar med svansen upplyft i en böj och hukar med knäna. Jag tänkte skynda mig att ta ett fotografi av det, för snart är det väl ett minne blott. När han väl börjar kissa som en hanhund så lär han inte sluta med det.

    Vårt lilla monster är SÅ duktig när jag tar fram clickern och godiset, precis som du beskriver, men det är inte alltid han lyder annars. Vissa saker verkar vara en naturlag för honom nu, för det sitter så djupt i honom - som att han måste titta mig i ögonen innan han börjar äta maten till exempel.

    Gratulerar till de otroligt fina prestationerna på kurserna. Ni är ju enastående!

    Just nu skulle jag kunna sälja min hund för en krona, för han har haft kapplöpning runt i vår lilla stuga, nästan slitit ner min dator på golvet, skällt (bjeffer är ett bra ord på norska, för det låter ju BJÄFF!) i ansiktet på mig och beter sig som en idiot. Jag vet inte ens varför! När jag försökte lugna ner honom och klappa honom så tuggade han på min arm!!! (Inget farligt, men förbannat dåligt uppförande.) Jag tänkte låsa in honom i bilburen men nu somnade han på golvet :-)

    Kram från Mona

    SvarSlett
  5. Gratulerer Heidi! Du har en utrolig tålmodighet når det gjelder å trene Felix! Jeg er bare glad for at jeg kan hjelpe deg bittelitt ved behov.
    Satser på at vi kan få flere turer før sommeren er omme!

    SvarSlett
  6. Gratulerer med fine resultat!
    Driver med hverdagslydighet med springern vår. Din fortelling minner veldig om våres hund:)
    Masse lykke til videre!!

    http://ecco2012.blogspot.no
    Mvh Jennie

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Jennie :-) Lykke til med hverdagslydigheten. Kurs og trening er morro, og særlig om en får resultater :-)

      Slett