torsdag 11. oktober 2012

Flexiline

Vi HATER  hunder som kommer i Flexiline..Og vi liker ikke eierne deres noe særlig heller. Særlig den sorten der hunden får lov til å bruke alle sine 3 eller 5 meter og der eieren ikke forsøker å hanke inn, korrigere eller avlede hundens adferd når den stormer mot andre,knurrer eller bjeffer. Vi har særlig aversjon mot en Cocker spaniel og hans eier som vi avogtil møter i gata her vi bor. Eieren ser at jeg må jobbe som bare det med min hund og likevel så får hans hund lov til å storme mot oss, men ikke helt bort selvfølgelig (forøvrig så har jo jeg akkurat da mistet kontakten med Felix og han hiver seg frem og vil møte denne hunden, men ender bare litt over 1 m fra meg fordi lina hans bare er 1,60.)
Sist dette skjedde så hadde Felix og jeg hatt 2 fine passeringer hvor Felix "trippet" ved min side med full oppmerksomhet på meg og den belønningen han gjerne vil ha. Jeg var derfor så oppløftet av den suksessen at jeg nok ble vel overmodig da jeg så hvem som kom imot oss... Jeg jobber med Felix og har det meste av hans oppmerksomhet og klarer ved bruk av "Nei" når han titter bort på den andre hunden og ros når han ser på meg å komme helt på høyden med den andre hunden. Den andre hunden har selvsagt fått masse line av sin eier og er bare ettpar meter fra oss(men på høyde med oss) da han begynner å knurre. Knurringen er som en avtrekker på Felix. Han bråsnur, han har nå fullt fokus på den her lille lysebrune hårete hunden som ikke bare er så freidig at den nesten kommer helt bort til oss men den knurrer også!! Det skal vi neggu ikke ha noe av tenker nok Felix og gjør seg stor i kroppen og mørk i målet...Jeg må frem med mitt hemmelige våpen, spruteflasken med vann for å få roet situasjonen. Felix er ikke så glad i den der spruten som treffer han midt i fjeset, men den er ganske effektiv. Jeg får brutt den adferden han er i og vi har vært gjennom dette så mange ganger nå at etter en sprut eller to med vann midt i fleisen så setter han seg når jeg sier "SITT"....Og da vanker det jo selvsagt ros:-)
Mens dette pågår så gjør den andre hundeeieren ingenting. Ikke snakker han til hunden sin og ikke korter han ned på lina og ikke sier han noe til meg..Forøvrig så sier ikke jeg noe heller.. Og jeg mistenker han egentlig for å kose seg når han ser at vi mislykkes gang etter gang når vi møter de... Drittsekk!!

Forståelsen for at hunder som får lov å virre foran sine eiere i Flexiline gjør Felix utrygg fikk jeg da vi var hos Østlies. En ekvipasje der brukte Flexiline og alle de andre brukte andre liner når de luftet hundene sine. Hundenes adferd var forskjellig. De som hadde vanlige kortere liner gikk ved eiernes side, disse kunne vi etterhvert la passere uten at vi hadde noen utfall, men denne ene hunden i Flexiline som stormet hit og dit og forran eieren sin , denne hunden klarte ikke Felix å sitte i ro å se på at passerte oss ... Oppdagelsen gav meg en aha-opplevelse og jeg forstod nå mye mer av hvorfor noen passeringer går lett og andre ikke går i det hele tatt..

Og når ikke suksessen går meg til hodet så jobbes det med dette, og vi er kommet dit at noen hunder i Flexiline kan passeres. Jeg må bare sørge for å ha mer enn 3 meters klaring og den andre hunden må være uinteressert i oss. Da går det helt greit. Men siden vi nesten er kommet inn i en vane når det gjelder akkurat den cocker'en så bør jeg nok sørge for enda større avstand evt snu når jeg ser de. Eller jeg kan snakke med denne hundeeieren og høre om han ikke heller kan hjelpe meg i istedenfor å sabotere.


5 kommentarer:

 1. Åh vilken irriterande hundägare!!! Vi har också mött såna som mycket väl ser att man kämpar med sin hund och så ska de i alla fall komma nära en! Gillar inte heller flexikoppel - de kan ju även skada hunden. Hunden hinner få upp så mycket fart på de 3-5 metrarna och sen tar det tvärstopp...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hadde de enda hatt kontroll på hunden sin OG litt vett så hadde det jo vært helt ok også med Flexiline, men uten kontroll kan det bli mye fart og kraft....

   Slett
 2. Kan tillägga att jag brukar träffa på en Doberman i flexikoppel. Han är stor (och snäll) men när han får fart så har hans matte inte en chans att få stopp på honom. Utan dit han går, går också matte...
  /Jari

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe..synes jeg ser det for meg. Godt at hunden er snill :-)

   Slett
  2. :-) På min forrige hund brukte jeg Flexiline, men han var 20 kg og mye roligere enn Felix og vedlig mye mer lydig :-) Bortsett fra ved noen tilfeller og det var når han så katter. De skulle jages! Det "fine" med Flexilina og Zippo var likevel at dersom han fløy ut så var det bare å slippe taket i lina, han hatet å få snellehuset etter seg og inn mellom beina, så når han hørte lyden av snellehuset mot bakken så stoppet han. Dette hadde jeg fortalt til min mamma men hun glemte det da hun engang var ute med Zippo. De var vel hjemme igjen når hun ser en katt, og hun vil bare "teste" Zippos reaksjon og sier " SE pusen!" Han visste hva en pus var og når han oppdaget katten så satte han avgårde, mamma gav han alle 5 meterne av lina og glemte å slippe... Hun gjorde derimot motsatt, tviholdt! :-) Hun endte på knæren bortetter plenen og selv med et 60-70 kilos anker så stoppet ikke Zippo med en gang :-)

   Slett