lørdag 27. august 2011

Hvorfor grue seg?...

Jeg vet ikke hvorfor jeg alltid skal grue meg så innmari mye for ting jeg skal gjøre, eller der jeg må prestere noe eller der jeg TROR det forventes at jeg skal prestere noe...
Joda jeg hadde nerver for dagen i dag, og i ettertid så tenker jeg..."hvorfor det? Det var jo så greit som bare det" :-) Men, noe av kvien kommer av at jeg er usikker på Felix og hvordan han ville oppføre seg. Som forrige gang så har treningene våre vært blandede opplevelser, og han har egentlig vist der både hvor flink han kan være og hvor lite kontaktbar og ukonsentrert han kan være, eller sagt på en annen måte, jeg har vist hvor lite kontakt jeg kan ha med han og hvor lite kontroll jeg har :-)
MEN, som forrige gang så ble dagen i dag veldig bra :-)
Joda den unge herr Felix har "anfall" av "ørelukking" og "jeg gjør som jeg vil", men han er stort sett kontrollerbar :-) og han viser at han kan.
Jeg sier "stort sett kontrollerbar" for han er stor og sterk og om jeg er litt slapp og litt uoppmerksom så kan det gå som det gjorde i dag...Jeg har nemlig fått ett "deilig" brannsår inni høyrehånden av lina som jeg ikke holdt godt nok da Felix fikk det for seg at han skulle hilse på en annen hund... Og jeg slipper jo ikke lina med mindre jeg må... Jeg klarte å stoppe turboprinsen, men gud så vondt jeg har hatt inni hånda etterpå. Og for å avlaste huden i hånda brukte jeg etterpå en skinnhanske, bare i tilfelle Felix skulle få flere slike ideer og jeg samtidig ikke var helt til stede.
:-) jeg sier stor, men han er kanskje minst av gutta i F-kullet med sine 30.6 kilo?? Veid to dager etter 8mnd'ers dagen.

Han ble BIR valp igjen i dag med fin kritikk fra den norske dommeren.
Dommeren Helge Werner Hagen sier:
"Tiltalende valp. Godt hode og uttrykk. Løs i front. God kropp og proposjoner. Utmerket benstamme. Gode vinkler. Parallelle ben. Noe myk fremme og bak. Utmerket pels. Godt temperament."

I gruppebedømningen kom vi ikke videre, og om det kom av rotingen min med utstillingslinen eller bare det at dommeren likte de andre bedre, ja det kan jo jeg gruble litt på :-)
Vi brukte utstillingsline i dag og så klarer jeg å sette den på feil da vi skulle inn i den store ringen( gruppebedømningen). Jeg ble jo ikke akkurat mindre stresset av dette og måtte flere ganger rette på linen slik at Felix ikke skulle føle seg kvalt/ eller bli kvalt;-/ stakkars lille for en håpløs matmor han har innimellom...

Det er myyye venting på disse utstillingene.. ..

...vi trener litt kontakt og "stå"

Felix stiller seg selv opp slik :-)

..en kan jo ikke stå hele tiden synes Felix....

.. den berømte utstillingslina... før jeg har oppdaget at den er satt på feil... Felix er som dere ser ikke helt komfortabel( sjekk halen) stakkars :-/4 kommentarer:

 1. Congratulations and greetings from Finland!

  br, jaanakin & pack of beaucerons

  SvarSlett
 2. Gratulerer ;)

  Så kan vi alle gjøre feil!!! Øvelse gjør jo mester heter det ;) Da vet du hva som må øves på!!

  Håper det går bra med hånda di :)

  Er morsomt å kikke innom her. Skal prøve å bli flinkere til å gi en liten kommentar :) Det er kjempelenge siden jeg gjorde det....men kikker innom jevnt og trutt ;)

  Stor klem fra storesøster <3

  SvarSlett
 3. GRATTIS Heidi och fina Felix!!! Figo har oxå kommit i puberteten:) Här slaktas leksaker på löpande band och några blommor och dörrmattor och lite annat som kommer i hans väg!!

  SvarSlett
 4. Ett stort grattis! Hoppas att Fanny fått lite av brorsan Felix goda uppförande till "vår" utställning på söndag. Felix är ju hur duktig som helst!

  SvarSlett