mandag 29. august 2011

Trening sammen med Norske Redningshunder.

I dag har vi hatt vår første trening sammen med Norske Redningshunder. Og jeg er så fornøyd. Endelig er vi i gang på ordentlig ! :-) Treningen i dag var lagt til en en idrettsplass. Det er en arena som om vinteren brukes som skistadion og hvor det finnes flere grusbaner. Det er også en idrettshall der hvor det foregikk innendørstrening. Treningen til NRH ble lagt dit fordi de ønsket at hundene skulle få forstyrrelser i sporarbeidet. En redninghund må takle å bli forstyrret av mennesker og andre dyr.
Det ble bare 1 spor på Felix men han jobbet bra. Han fikk ett spor som startet på en fotballbane(grusbane), sporet gikk videre over en grusvei, og deretter inn i skogen. 1 vinkel. Vi har aldri gått spor på grus før, så han rotet litt i starten, var ikke helt klar over hva han skulle gjøre, men så løsnet det og da gikk det ganske greit å få han forbi joggende, springende ishockeyspillere som hadde utetrening på den banen der Felix sitt spor var tråkket. Han gikk fint over veien som mange hadde passert på etter sporleggingen. Han gikk vinkelen helt fint, men gikk forbi slutten av sporet. Men det gjør ingenting :-) jeg er så fornøyd med at han taklet de utfordringene som grusbanen og folkene på den represtenterer. Men, treningen viser også at vi bør øve sporgåeing på annet underlag enn skogterreng, så det blir nok noen spor på grusbane fremover. Og vi gleder oss allerede til neste trening :-)  hehe nå må dere ikke tro at alt gikk knirkefritt. Han har begynt å tulle noe vanvittig når han kommer ut av bilen, da er det hopping og biting,hopping og biting..biting og hopping :-/ ... I tillegg satte han seg helt på bakbeina da selen og linen skulle på, det er helt tydelig at vi ikke har øvd på dette på noen dager...
Lederen for treningen i dag var på tross av tullet ganske fornøyd med oss. Vi fikk bra tilbakemeldinger begge to ;-)
Kvelden ble også litt av en miljøtreningstur for Felix. På skistadiodelen er det en liten skytebane for skiskytterne og der var det noen som holdt på med skyting da Felix skulle gå sitt spor. Han reagerte ikke på skuddene overhode :-) Flinke gutten :-)) Og da han satt i bilen, etter sporgåingen gikk brannalarmen i idrettshallen. Alarmen sto å ulte til brannvesenet kom med sine blinkende blålys. Han reagerte ikke på dette heller der han satt i bilen :-)

1 kommentar:

  1. WOW Heidi!! Jätte imponerad av Felix's spårarbete!! Det är jätte svårt att spåra med så mkt störningar och byta underlag från grus till gräs i samma spår ÄR svårt!! Vad duktiga ni är:) Glöm inte heller att han inte är gammal och lite hopp och bus gör inte så mkt:) han växer ifrån det!
    Jag ska precis ut och spåra med Figo nu! men det låter som felix är bra mycket duktigare!! BRA jobbat!!!!

    SvarSlett