søndag 30. oktober 2011

Beauceron møter Beauceron

Lørdag møtte vi endelig Nikki, Beaucerontispen som er på besøk i Tromsø. Jeg har vært kjempespent på dette møtet. For ville Felix leke annerledes med henne enn han gjør med de andre hundene vi kjenner? Og svaret mitt etter møtet er: nja...
Han leker riktignok på en annen måte med både Ask og Genzo, men er det fordi de er hannhunder og i samme alder? Eller er det forskjeller, rasene imellom på hvordan de leker?
Nikki er jo voksen og Felix er sikkert en dritunge i øynene hennes :-) likevel tok hun seg tid til å "leke". Til å begynne med var hun litt reservert, og satte han på plass. Ertstikka mi gav seg derimot ikke og til slutt vekslet de på hvem som sprang først og hvem som sprang sist. Ingen biting, bare invitter til lek, og springing. Felix er helt klart den som følger, alt det Nikki gjorde skulle han også gjøre :-)
Oddgeir eieren til Nikki sier at Felix er den første Beauceronen Nikki treffer etter at hun kom til han. Og Nikki er jo også den første Beauceronen Felix har truffet etter at han forlot Silogården. Og selv om jeg ikke er sikker på at det er fordi de er av samme rase at de leker så pent, så er det veldig morro å se han sammen med en av sine egne :-) Nikki skal være i byen en stund til og jeg håper vi får til å treffe henne flere ganger. For dette syntes både Felix og jeg var kjempeskøy :-)
Jeg forstår ikke helt hva jeg gjør med bildene jeg tar om dagen... de er håpløst elendige... men her er noen bilder fra møte mellom Felix og Nikki( som har stamtavlenavnet : Jakira's Paulette)  :-)
Nikki først og Felix etter... :-)Pust i bakken :-)

Vi flytter oss ned på fotballbanen, og her "løsner" det for de og de blir mer på samme bølgelengde :-)


-Nikki -
Jeg tenkte jo ikke på å ta nærbilder av henne :-/ Heldigvis har Oddgeir latt meg få bruke et av hans bilder.
Ellers så har vi trent med NRH x 2 denne uka og i tillegg lagt noen spor på "egenhånd".
Den ene treningen med NRH var spor/søkstrening og da valgte jeg å gjøre søk i bygg. Sportreningen foretrekker jeg å gjøre i dagslys nå, jeg opplever nemlig at den unge herren "slurver" litt i sporet og han sporet lett av om det finnes feks rypeskit eller reinsdyrskit i nærheten... :-/
Vel, for å gjøre et forsøk på å få nesen NED i sporet så har vi denne uken gått noen ikke alt for lange grusspor. Dvs 100 meters spor. Med en gjenstand i sporet og sluttgjenstand. Han "roter litt i starten, må liksom gå seg litt "varm". Men etter noen "påsett" så løser han oppgavene bra. Han finner gjenstandene i sporet og finner sluttene. Sist vi trente med NRH fikk Felix en lekegris av en av våre treningskamerater. Denne grisen har vært en HIT!  Han elsker den:-) Og siden han ble så glad i denne leken så tenkte jeg at det ville være bra å ha en til.. Jeg gikk derfor til anskaffelse av en ny sist mandag. Veldig fornøyd med meg selv og innkjøpet av den nye leke, dro vi for å legge/gå spor. To spor ble lagt, hvert med en gris i slutten. Og som sagt så roter han litt i starten men tar seg fort inn og de siste 50 metrene i begge sporene så går han med nesen nesten limt til bakken... Flinking :-)... Han finner sluttene = grisene , og leker litt med de.. i det  siste sporet ligger den nye grisen, han leker litt med denne som han gjorde med den forrige, så plutselig stikker han litt unna meg. Planter begge forlabbene oppå grisen, tar tak med tennene i grisens ene forlabb og rykker til....
En veldig død gris, og selv med mine kirurgiske sutureringskunnskaper så klarer jeg ikke berge denne ... RIP grisen

Bildet taler vel for seg selv, denne grisen er det ikke håp for...

Fredag hadde jeg fri og sammen med Halvar så dro vi til Finnvikdalen for å gå spor og gjøre et overværssøk. Kjempekjekt å få noen andre til å tråkke sporet som skal gåes.. det er jo liksom ikke meg Felix skal finne når han engang blir redningshund og det er derfor viktig at han lærer seg at det er menneskefert generellt og ikke matmors fert han skal gå etter.
Halvar tråkket sporet, la ut 2 gjenstander i sporet + en sluttgjenstand. Jeg hadde også utsyrt han med GPS'en for at vi etterpå skulle kunne se hvor mye utenfor sporet Felix gikk.
Mens vi ventet på at sporet slulle få lagt seg litt tok Halvar og jeg litt kaffe og mat. Koselig :-)
Halvar har et lite kamera festet til stropper slik at du kan ha det på hodet. Jeg fikk bruke dette kameraet i dag for at jeg etterpå skal kunne studere Felix i sporgåingen. Jeg klarer ikke alltid å se når han går av sporet. Noen ganger er det veldig lett å se, mens andre ganger kjempevanskelig. Med videofilmen håper jeg å avsløre kroppssråket hans slik at han ikke skal klare å lure meg helt på avveie når vi går spor som andre har lagt ut...

Når vi skal gå sporet starter vi slik vi pleier ;-/ Jeg tar Felix ut av bilen og da starter han med hopping og litt biting etter meg. Stressnivået til Felix i disse situasjonene er rellativt høyt så jeg må finne på noe her slik at vi får en slutt på dette...
Men, vi kommer oss til sporstart uten å bli uvenner, jeg setter på han sporlina, gjør den vanlige startprosedyren og så er vi igang.
Bak oss går Halvar med GPSen.
Sporgåinga vår i dag er ikke helt ok. Han "roter" litt og må ha flere påsett før han virkelig tar sporet. Og som vanlig klarer ikke jeg alltid å se når han er av... Men, han finner sporgjenstandene og slutten. Og han går tidvis veldig bra.
Slutten er på en litt åpen plass så vi feirer sporgåingen med litt lek og morro før vi går tilbake til bilen hvor Halvar blir utstyrt med en liggeunderlag og en kaffekopp. Hvorpå han får beskjed om å gå å legge seg på en anvist plass i skogen. Planen nå er nemlig et overværssøk.
Med figuranten på plass så er det bare for oss å sette igang. Overværssøket går forsåvidt greit men han er ikke flink nok i alle situasjoner til å bruke nesen sin. Og jeg tror at funnet av Halvar ikke utelukkende var basert på overværet... Men, dette er jo læring for meg også så neste gang skal jeg plassere figuranten annerledes.

Etter sporgåing er det lek med favorittgrisen ....hehe eller mer riktig: Den eneste grisen...

Fornøyd matmor :-)

...her jobbes det med å få til en avlevering... det er ikke enkelt..Felix sier: "Grisen er min, min ,min!"

..."hmm, har du pølser? tenke,tenke..pølser, grisen,pølser,grisen.....

...og han tenker så mye på pølsene at jeg får tak i grisen :-) avlever den til meg vil han ikke gjøre... vi sliter nemlig med det, avleveringen. Felix kan godt hente både griser, baller og konger, men "avleveringen" skjer minst 1 meter fra meg... :-/

..hva skjer? Hvor er grisen?..

...pølsebiter da? Please... Jeg sitter jo, og jeg har vært litt flink ;-)

...vær så snill!! jeg kan sitte forran deg også.. og se på deg om du vil..

...sukk... sier Felix, d var ikke måte på hvor mye jobbing som skulle til for noen skarve pølsebiter...

3 kommentarer:

 1. Vad flinke ni är!!! Vad kul att träffen blev av med Felix och Nikki!!

  SvarSlett
 2. Stackars Felix, är matmor snål mot dig?! Några enstaka korvbitar efter att ha spårat och sökt Halvar och suttit fot och gud-vet-vad... Man tycker ju att du kunde fått en hel korv för besväret :-)

  Ni är så duktiga, Heidi, och det låter som om även du och sällskapet har roligt - inte bara Felix!

  SvarSlett
 3. Ha ha ha Mona... jeg tror ikke helt du vet hvor mye "korv og svenske køttbullor" det der dyret til Heidi egentlig får!! ... men det ser jo ut til å funke bra!

  SvarSlett