søndag 30. oktober 2011

Trening i regnvær.

Vi har i dag vært på trening sammen med 4 andre ekvipasjer i NRH. Vi møttes kl 10 i morges og holdt på til nesten 16. I øsende pøsende regn :-) Heldigvis har jeg gode klær, så jeg ble bare våt fordi jeg trødde i bekker som var så dype at de gikk over skoskaftet, og fordi jeg ble varm og klam av springingen når vi runderte. Både jobben som hundefører og det å være figurant kjennes når en skal springe i myrete motbakker... Men akk så deilig etterpå:-) Det er jo også morro underveis, når en ser at hundene løser de oppgavene en gir de.
Felix og jeg gikk både spor i dag og runderte. Han er litt artig den unge mannen:-) Han er kjempeivrig i runderingen på å springe ut, men han glemmer å bruke nesen, og det vises veldig godt der han hadde medvind. Der brukte han minnesbildet, dvs erfaringen fra den forrige utsendelsen. Han ville hele tiden springe dit han husket å ha funnet noen før. Og det på tross av at vi på denne siden av runderingsløypen lot han få både visuellpåvirkning og lydpåvirkning :-) På den andre siden av midtlinjen fikk han jo motvind og selv om han satte avgårde også her i retning mot forrige funn så fikk han underveis ferten av figuranten i nesen og endret av den grunn retningen. Her fant han figuranten alle gangene uten lyd eller synspåvirkning :-) ..hehe.. han er så ivrig til å begynne med at han brenner av kruttet ganske fort. Og det er ikke bare en bakdel, det gjør han mye roligere på midtlinjen. På de første utsendingene er det bare såvidt jeg klarer å holde han igjen og jeg må virkelig jobbe hardt for å få han til å komme "på plass". Med tiden lærer han forhåpentligvis å ta det litt mer med ro...jeg håper på det iallefall :-)
Sporet vi fikk var gått av en av de andre. 3 gjenstander i sporet + gjenstand som sporslutt. Og han går sporet som han pleier. Han er litt "av" og litt "på". Han finner 2 av gjenstandene og sporslutten, og det siste stykket går han veldig bra. Nesen fint nede ...Og da blir jeg sååå glad :-)) Gjenstanden han går over, går han faktisk rett over, han går ikke på siden eller noe men skritter fint rett over den... Underveis i sporet ser vi en delevis nedfallen liten trehytte som Felix synes er litt skummel, men siden dette skumle er 20-30 meter unna så får jeg han inn på sporet igjen og når vi så passerer denne "hytten" så sjekker han den fort ut, og fortsetter så i sporet uten noe påvirkning fra meg.. Flinke gutten :-)
Da de andre hadde feltsøk så stod jeg og Felix og tittet på, bra trening for hundene som jobbet i feltet og bra "sitte stille/være i ro" trening for Felix... hehe der er han jo også veldig morro, han tilbyr sitt, på plass, PÅ PLASS(og da mener jeg klin inntil foten til matmor og ser du ikke hva jeg gjør matmor? på plass) og dekk i ulike vinkler i håp om belønning.. Jeg smelter jo for dette og det vanker innimellom godbiter for de beste "tilbudene" :-)

Nå ligger minsten og sover, han har faktisk hvilt i hele ettermiddag. Bare vært ute ettpar småturer for de "nødvendige ærender". Det tar tydeligvis på med springing i myr også for de med 4 føtter :-)

2 kommentarer:

  1. Flinke dere er ,styggværet stopper ikke dere :))) Klem fra mamma <3

    SvarSlett
  2. Hvem er det du kaller for minsten?? he he he.. han Felix veier jo snart like mye som deg... og spiser som en hest!! Juhu!
    Jeg er forøvrig imponert over treningsvilje og innsats fra både "minsten" og "størsten"!!
    Flinkinger!!

    SvarSlett