tirsdag 22. februar 2011

Felix den kule:-)

...og litt redde:-) Vi møtte en ny hund da vi var ute på en av våre turer tidligere i dag. Og Felix var veldig skeptisk til denne blonde store damen av typen golden retriver. Han ville absolutt ikke hilse og søkte bare opp på fanget mitt. Eieren av denne store gyldne damen  hadde ikke tid å vente til Felix skulle bli modig nok til å krype ned av fanget så der gikk han glipp av en mulighet for et hyggelig bekjentskap. Kanskje han er tøffere neste gang:-)

Den kule Felix viste seg da jeg tok frem støvsugeren for å få bort noen hybelkaniner som truet med å overta leiligheten og da vi tok en bytur. Støvsugeren var han ikke redd i det hele tatt, han forsøkte heller å hjelpe litt til med å "holde" på Felix vis i slangen :-) I byen gikk han gjennom Storgata, Sjøgata og Fredrik Langes gate som om han ikke hadde gjort noe annet  <3 Folk med bæreposer, personer med krykker, busser, biler, trillekofferter. Det eneste som gjorde han litt usikker var en skokk med barnehagebarn som kom løpende. Men da barna roet seg så var han "ovenpå " igjen, han var riktignok ikke interessert i å hilse på de,  men siden vi har en barnehage som nærmeste nabo så får han nok sjansen til å møte flere barn.
Jeg var litt skuffet over at så få stoppet opp for å hilse på, hvorfor har alle det så travelt??  Kanskje jeg må spørre neste gang om Felix får lov til å hilse??
Vi kjørte bil til byen siden jeg også hadde ett par ærender. Bilkjøringen var greit nok, han pistret litt, men før vi hadde kjørt 200 meter så var det stille i buret. Flinke Felix :-)
Siden han ikke er vant til å være alene mer enn ca ett minutt så delte jeg opp turen slik at han ikke trengte å være så lenge alene. Det ble 3 stopp og ærendene mine ble gjort unna i turbofart, men jeg trengte jo ikke uroe meg. Det var stille i bilen da jeg gikk og stille da jeg kom tilbake <3

Jeg trodde egentlig han skulle være litt sliten da vi kom hjem, men han tok en cowboystrekk og så var han klar for mer morro :-)
Vi trente litt inne på å sitte, sitte ved venstrefot og det å ikke bite. Og: han er flink! Jeg tørr nesten ikke si det høyt, men han har nesten ikke "spist" på meg i dag og møblene har fått være i fred...lucky hit? eller har han forstått noe?  ...hehe...  jeg kommer sikkert til å angre på den håpefulle tanken om at han kanskje har forstått at biting ikker er så kult :-)
Vi har vært mange turer ute i dag og en av de turene var til "Myra" hvor vi lekte litt i snøen. Jeg tok med fotoapparatet for å ta bilder men det er ikke så enkelt å ta bilder når den vesle raketten kommer springende så snart jeg huker meg ned:-) Han er jo flink selvsagt som kommer uten oppfordring og roses masse for det, men det blir dårlige bilder av det ;o)

Vi har hatt ett lite uhell i dag :-( han tisset inne en halvtime etter at vi kom inn etter en av turene våre. Men, det var jo selvsagt min feil. Vi hadde lekt litt voldsomt og etterpå fikk han tyggebein som han roet seg ned med og etter litt tygging reiste han seg og vandret...der burde jeg ha forstått tegninga( siden vi hadde herjet), men ute av trening som jeg er så ble det en liten dam på gulvet. Godt vi har tørkepapir og vaskemidler   :-)Felix gnageren :-)

Felix i full fart

felix <3

hehe ett av de dårlige bildene... ikke lett å få en ivrig valp til å sitte i ro :-)

Legg til bildetekst

6 kommentarer:

 1. Jätte kul att läsa om era äventyr:) Figo är oxå rädd för andra hundar, de har inte träffat andra hundar men jkag ser det som en fördel, de kommer aldrig springa fram till andra hundar! Det tar ett tag sedan så inser han att det är kul med andra hundar oxå!
  Insåg idag att Figo oxå är VÄLDIGT intresseard av fimpar, stenar och snus...men vi leker "bytesleken" då och det gillar han!!

  SvarSlett
 2. hehe... de er like på mange vis disse valpene ;-)Felix den luringen har forstått at matmor ikke er begeistret for alle de spennende tingene han finner på bakken så han har begynt å snappe de opp og skjule de i munnen. Men Zippo gjorde også dette så jeg kjenner igjen den uskyldige minen.
  Han får ikke kjeft jeg bare henter ut det han har i munnen og kaster det.

  SvarSlett
 3. Jaja det blir nok flere små uhell , ikke bare Felix som skal lære :)Ser jo ut til at dere storkoser dere på myra ,fint å ha et sånt område så nært .

  SvarSlett
 4. Syns det er så artig å følge med dere her :) Da "henger vi litt med i utviklinga" selv om vi ikke får opplevd valpetiden live :(
  Syns dere har fått til mye på kort tid :) Godt jobba!! Uhell skjer jo de aller beste også :p

  Gleder meg til å lese i bloggen hver dag <3 og se bildene :)

  Klem fra storesøster ;)

  SvarSlett
 5. Vilken fantastisk miljö du har runt omkring dig, Heidi! Mina söner hälsar att de skulle gärna bo så där, med snö så långt ögat når. Vad härligt att kunna släppa Felix så att han får springa lös i snön.
  //Mona med Frodo

  SvarSlett
 6. Takk Mona:-) du får hilse dine sønner også, jeg forstår godt at de gjerne skulle hatt all den plassen vi har. Jeg synes jo også vi bor fint til. Men nå er det ikke riktig så øde som det ser ut. Bak en av haugene så bor vi i ett boligområde med 14 lavblokker og noen eneboliger.(totalt 146 boenheter) Men vi er likevel heldige og har bare ca 200 meter fra boligen vår og bort i lysløypa. Og på den andre siden av lysløypa er det ikke boliger eller annen bebyggelse så der er det masse plass å boltre seg på :-)
  Tromsø er jo også en liten by, med bare noe over 60000 tusen innbyggere og med områdene på øyene utenfor og på fastlandet så har vi mye flott natur å ta av.
  Ja det er herlig å kunne slippe han litt løs, jeg må jo det for å kunne trene på innkalling
  :-) og så lenge vi ikke plager noen og det ikke er andre i nærheten så får han være litt løs for at vi skal kunne trene og for at han skal lære seg at han må være i nærheten av meg selv når han ikke har båndet på. Min forrige hund gikk alltid løs når vi gikk tur i skogen eller på fjellet og det håper jeg Felix også kan gjøre, men da må det trenes og han må få lov til å vise at han er tilliten verdig :-)

  SvarSlett