mandag 21. februar 2011

Felix flytter hjem

Ventetiden er over og Felix har endelig flyttet inn i leiligheten i Tromsø sammen med meg:-)
Turen hjem gikk over all forventning og jeg ble rent imponert over hans tålmodighet og hvor flink han er!
Vi delte hjemturen i to etapper og kjørte "bare " i ca 3 timer første dagen. Jeg hadde ordnet det slik Felix og jeg skulle dele baksetet. I den ene halvdelen hadde jeg ett bur som for det meste stod åpent slik at han kunne velge om han ville ligge i buret eller på fanget hos meg. Han valgte en løsning omentrent midt i mellom :-)
Han "gråt" i ca 1 min etter at vi hadde forlatt Silogården, men jeg hadde forberedt meg litt og hadde med noen leker og Eva hadde sendt med både leker, ett teppe med lukt fra de andre valpene og Axi , og en rørknokkel som hadde vært i munnen på flere av de andre hundene. Det var rørknokkelen som ble den "reddende" avledningen. Og med litt kos og varme i tillegg til rørknokkelen så gikk det fint å reise fra alle de på Silogården.
Turen opp til Gävle gikk kjempebra. Ingen kvalme eller oppkast og ikke mer gråt eller masing.
I Gävle overnattet vi hos en av svigerbrors venner og i sin første natt uten de andre hundene så sov han fra ca2300 til 0430. Da var vi ute så han fikk tisse og etterpå la vi oss igjen. Han var ikke helt klar for å legge seg igjen da men forstod ganske fort at matmor ikke kom til å bry seg om masing :-) Og etter litt piping og ett par bjeff så sovnet han igjen og sov frem til nesten 07. 

Vi starte på den siste etappen like før kl 12. Og selv om denne etappen var veldig lang så gikk den like bra som den første. 144 mil,  med tisse/bæsje og spisepauser hver 2-3 time. I mellom pausene sov han stort sett ganske rolig på fanget, i buret eller delevis på fanget og i buret. Vi fikk også trene litt på hva som er ok å bite på og hva som ikke er lov. Vi trener fortsatt på det og selv om jeg fikk inntrykk av at vi var ganske enige om at det ikke var lov å bite på annet enn egne leker så viser hjemkomsten at vi nok ikke hadde den samme forståelsen ang biting. Så vi får jobbe litt mer med dette :-)

Vel hjemme i Tromsø brukte han noen få minutter på å gjøre seg kjent i leiligheten og etterpå fikk han et anfall av galskap der han sprang rundt og under bord og stoler. Full fart hvor han i forbifarten lot meg få kjenne på sylskarpe små valpetenner og klør. Han var et morsomt skue der han raste rundt som en gal, så lykkelig for å slippe å sitte mer i bil.
Og for å forsøke å vise at bilen ikke bare er ensbetydende med kjempelange reiser så har vi hatt oss ett par turer ut i bilen i dag. Vi har ikke kjørt men bare hentet ting som jeg ikke fikk med meg inn da vi kom. Og det har vært helt greit for han både å nerme seg bilen og å være med inn så jeg håper neste biltur går like greit som de første turene.
Etter hjemkomsten har vi bare slappet av, spist ,sovet, lekt  og vært ute. Vi har også hatt besøk så Felix har fått hilse på flere i familien.
Det har også blitt litt tid til trening og vi har øvd på kontakt og det å sitte før mat, når vi skal ut og ellers på kommando. Han forstår fort så det neste blir vel å lære han å sitte til han får beskjed eller lov til noe annet :-)
Nå er det natt igjen her. Felix sover allerede og jeg er kjempesliten etter alle timene i bil og uten søvn så jeg skal nå ta kveld.
Ny dag i morgen og nye muligheter :-)

Under er det flere bilder fra hjemturen.

Legg til bildetekst


Sånn kan en også sovne....

På besøk i Gävle. Han har funnet buret selv. kanskje han synes det er på tide å legge seg?

hmmm lurer på om det er noe jeg kan bite på her....


Vi hadde litt dårlig vær en stund og da syntes jeg det var tryggest å ha Felix innelåst i buret. Det aksepterte han uten noen protester. Flinke Felix <3


3 kommentarer:

 1. Åh, vad härligt att det gick så bra med den långa resan!! fast jag var inte så orolig för det, Felix är en stabil gutt:) Underbart att se bilderna på honom!

  SvarSlett
 2. Vad kul att även kunna följa Felix. Ser fram mot att läsa om alla era äventyr!

  SvarSlett
 3. Så artig å lese og se bilder av Felix :) Gleder meg til hver gang det er noe nytt ;)

  Klem

  SvarSlett