søndag 17. april 2011

4 mnd :-)

Denne uka har bydd på både positive og negative ting. De positive er at Felix er blitt myyye flinkere til ikke å bite. Han forstår nei,... selv om han ikke alltid hører etter. Han er blitt mye mer kosete og liker nå å ligge på fanget og bare blir kjælt med. Han går også SÅ fint sammen med andre hunder, han er aldri aggressiv og han viser gang på gang at han er ganske myk. Han er aldri skarp mot andre hunder selv om de kan være det mot ham.
Det negative er at vi tydeligvis har tatt ett tilbakesteg i forhold til hva han gjør når vi møter andre mennesker og hunder. Fra å ha vært ganske så flink i å passere andre mennesker og hunder så har det denne uken vært helt umulig. Han SKAL hilse på alle.... sukk.. selv fiskekakegodbiter er ikke spennende nok til at han sitter i ro eller går ved fot... Etterpå derimot, når de vi møter har passert da er han med engang på plass sittende ved fot, logrende med det forventningsfulle blikket og hele han utstråler " se på meg , se så flink jeg er!!... han har tydelig lært at han får godbit uansett??    hmmm...
Han gjør IKKE det, men jeg må jo tydeligvis ha gjort noe galt en eller annen gang så nå er det "påan igjen".
Torsdag var vi sammen med Martha og Ask på Tomasjordnes. Guttene koste seg og fikk lekt masse!
Vi gikk også litt tur sammen og øvde på lineføring og det å sitte ved fot.
Vi fikk hilst på to andre hunder og deres eiere... dvs Felix hadde ikke noe lyst til å hilse på den ene av hundene vi møtte, han holdt seg på god avstand. Og ingenting kunne overtale han til å gå helt bort til hunden som var en ung leken Staffordshire bull terrier.
Den andre hunden vi møtte var en Fransk bulldog som ikke var særlig intressert i Felix,  men som la sin "elsk" på Ask. Han var etter Ask hele tiden og ville bare dominer han (les: ri på)så vi orket ikke være sammen med de lenge. Martha og jeg ønsket at guttene våre skulle leke og ha det gøy sammen så vi fant oss et område litt for oss selv hvor guttene fikk springe løs.

I dag har vi gått i fjæra sammen med en kollega av meg og hennes lille Cavalier king charles spaniel tispe Laika. Laika er pittelita! Hun er bare ca 7 kilo og var veldig skeptisk til den store Felix. Og Felix forstår ikke enda hvor stor og sterk han er så han var litt hardhendt med henne ett par ganger. Hans ca 18 kilo er jo rått parti mot hennes 7, så vi hadde de i bånd så han ikke skulle springe henne ned. Etterpå var vi med de hjem på kaffe og kaker og da fikk hundene hvert sitt bein som de koste seg med :-)

Forrige søndag da vi var på brukshunddagen fikk vi gave fra Hundeskolen, den har vi kost oss med flere ganger denne uka. Og både Felix og jeg synes gaven er kjempemorro å bruke.


Når vi ikke sover, spiser, går tur, møter andre,trener eller leker så aktiviserer Felix seg selv og da turner han gjerne litt ;-)
5 kommentarer:

 1. UNDERBARA bilder på Felix och han gör precis som sin bror Figo:)

  SvarSlett
 2. :-) det er jo bare så synd at jeg aldri klarer å få fotografert de mest spektakulære stuntene hans. Jeg forundres innimellom over hvordan han klarer å "brette" kroppen sin :-)

  SvarSlett
 3. Hur sjutton lyckas han få kroppen i den ställningen??? Det är sista bilden jag menar! Han skulle blivit gymnast:-)/Karin

  SvarSlett
 4. Dere er jaggu ivrige til å trimme og trene... og veier "beistet" virkelig snart 20 kg?? Imponerende vektøkning må jeg si!!

  SvarSlett
 5. Han er nok snart 20kg ja, om han følger vektkurven sin så er han denne uke ca 19,5 :-)
  Og vi må jo trene og bevege litt på oss han har en masse han skal lære og masse energi så uten trening og noe utløp for all den energien så hadde han nok ikke vært så enkel å ha i hus. Eg liker jo å være ute så vi koser oss begge to ;-)

  SvarSlett