søndag 9. oktober 2011

Miljøtrening

Siden jeg denne helgen har vakt og derfor ikke kan bevege meg så veldig langt unna sykehuset hvor jeg jobber så blir det fort til at vi går de samme turene. Noe som jo fort bli litt kjedelige. Jeg har derfor lagt inn litt miljøtrening i dag istedenfor den vanlige turen i nærmiljøet. Jeg dro til fastlandet til et område hvor det er lagret masse rot og gikk en av dagens turer der. På området lagres fyllmasser, det er store hauger av sand,grus og kampesteiner. Gammel asfalt,gamle brakkerigger,containere og campingvogner. Det ligger betongrør og elementer, metall i ulike former,ventilasjonsrør, en stor tank,gamle skilt,paller,kasser +++. Vi var med NRH på trening i dette området tidligere i uka, men da gikk jeg og Felix spor i skogen som ligger like ved og vi bevegde oss ikke inn i området med alle disse tingene. Dette ble derfor en helt ny opplevelse for Felix og han syntes det var skitmorro :-) Litt forsiktig ved noen av utfordringene men med litt luring fra matmors side og noen godbiter så overvant han det meste av skepsisen:-)
Siden vi har båndtvang året rundt i byen,lurte jeg fælt på hvordan jeg skulle gjøre det på området. Skulle jeg ha han løs, i langline eller hva?? Da kom jeg på at det finnes unntak i loven om båndtvang og det unntaket gjelder hunder i tjeneste (politi/redning/lavine) og hunder i trening for å bli tjenestehund. Det er mulig at dette unntaket bare gjelder under organisert trening, så det må jeg forhøre meg om neste gang jeg er med NRH å trene. Men, jeg satte på Felix elevmerket,og hadde han løs. Miljøtreningen er jo et ledd i tanken om at han engang skal bli en ettersøkshund;-)) Og da er også områder som dette potensielle leteområder.

juhu!!! Her var det morro å være! Skal jeg virkelig få springe løs her??


Vi brukte litt tid her. Måtte jo oppå, imellom og over :-)

..kom igjen da muttern!! La oss leke! :-)

Stor lykke over en gjenglemt hanske :-)


..kommer du eller?? Om vi skal bli ferdig med hele dette området så kan ikke du somle!!

...du er så treg at jeg undersøker litt på egenhånd...


Full fart ut...

..og full fart tilbake igjen.. Jeg må jo sjekke om du er her enda sier Felix..

...ut igjen...


...tar et lite overblikk...

"vinterens" første frossne sølepytt = STOOR LYKKE :-)

..springer litt igjen..


Konge på haugen



...har noe i nesen...

hehe... et av skiltene på området...det har vel aldri gått noen vei her så hvordan det skiltet har havnet der..??


Klatring på kjempesteiner.



..litt nyskjerrig?? Denne tanken var tydeligvis litt spennende. Han var halvveis inni den flere ganger...


På vei hjem stopper vi for denne utsikten. Tromsø by, med fjellene på Malangshalvøya i sør. Bildet er ikke godt nok, men det jeg ønsket å få tatt bilde av var snø som ble tatt av vinden på toppene av fjellet...


4 kommentarer:

  1. Hei ! Er full av beundring over pågangsmot og tålmodighet du har og forstår at det var veldig riktig av deg å få hund igjen . Det er en fryd og lese bloggen , føler nesten at jeg er med på trening fordi du er flink til og legge ved bilder også . Lykke til med både kurs og egentrening :) Klem fra mamma<3

    SvarSlett
  2. Vilket spännande ställe! Förstår att Felix tyckte det var roligt att springa omkring där och undersöka alla konstiga saker!

    SvarSlett
  3. Vi har varit vid räddningsskolan i Rosersberg här utanför Stockholm, där de har tågvagnar som är utbrunna och välta, "hus" som det har brunnit i, massor av betong och stenar, bilar som har krockats sönder osv. Där tränar brandkåren, polisen, hemvärnet och just räddningshundar! Dock fick vi inte släppa ut Frodo där, men det hade varit bra roligt. Vilken spännande träning för Felix!

    Nu dröjer det inte länge innan vi också har is på vattenpölarna. Brrrrr!

    SvarSlett
  4. Vilken härlig anläggning! Perfekt för miljöträning:)

    SvarSlett