torsdag 1. desember 2011

Apport ;-)

Er veldig fornøyd med min lille firbeinte ...og meg selv ;-) Er også strålende fornøyd med å være i et miljø der en deler erfaringer og hjelper til der andre sliter. Tipsene jeg har fått av treningskompis Stine funker! Det er så morro når en får det til:-)
Vi har den siste uken begynt å få taket på apporteringen og avleveringen. Og de siste dagene har Felix også satt seg i front av meg med apporten i munnen, og han holder og holder og holder...
Tidligere slapp han jo apporten så snart han nærmet seg meg og iallefall om jeg bevegde på hendene(han er vant med at godbitene kommer derfra) Den siste uken har jeg begynt å belønne fra munnen, og det fungerer mye bedre. Han slipper fortsatt apporten men ikke så ofte som før. Hendene mine kan være så urolige som bare det i denne situasjonen, Felix har fokus på fjeset mitt og vi har blikk-kontakt. Han har også forstått at tingen her er at han ikke bare skal hente en gjenstand, men at han skal holde den. Og foreløbig så holder han gjenstanden til han får belønning. Dvs som oftest:-) han forsøker seg innimellom med gamle kunster og viser hvor flink han er til å spytte..
Neste steg blir å få han til å holde apporten fastere..og frem til vi får det på plass så skal vi begge kose oss med det at han apporterer og kommer helt inn til meg med apporten, setter seg og holder :-) Etter treningen i dag sa Stine at jeg hadde god grunn til å glise, så da gjør jeg det noen dager ;-)
hehe.. forøvrig så var apporten nesten det eneste vi gjorde bra på treningen i dag. Lineføringen var ikke bra og kontakten var sådær ...
Eller, det er ikke helt sant:-) Det ser ut for at vi har fått en løsning på bite/hoppe problemet når han kommer ut av bilen på treninger. Jeg fikk et tips om å ikke gi han kommandoer i denne situasjonen, men strø utover noen godbiter slik at han ble opptatt med de mens jeg lukket bur og bil. Det fungerer det også! :-) Mens jeg lukker bilen er han opptatt og med engang han har funnet alle godbitene så er jeg klar til å begynne å gå, jeg gir han bare kommandoen "kom" og roser han når han kommer. Vi har det derfor myyye bedre sammen også når vi skal trene :-)

4 kommentarer:

 1. Vi har ju enorma problem med Fanny när hon ska ur bilen när vi ska träna eller när vi åkt för att bara springa/gå i skogen. Hon blir som skogstokig och är inte kontaktbar. Nu ska vi pröva samma tips som du fått så får vi se hur hon reagerar. Vi håller tummarna att hon reagerar som Felix :-).

  SvarSlett
 2. X'er fingrene for at dere lykkes med dette dere også. Felix må fortsatt sitte i ro i buret sitt til linen er på og han får heller ikke ut av bilen/buret før vi har hatt kontakt og han er rolig.

  SvarSlett
 3. Så sant,så sant. Det där är också något vi slarvar med, men nu ska vi tänka på det. Torde bli mycket lättare att hantera henne då.

  SvarSlett
 4. Vi har exakt samma problem som Felix och Fanny med Frodo. Han försöker KNUFFA sig ut ur bilburen för att få hoppa ner på marken, TROTS att han vet att han ska vänta på "varsågod".

  Vi brukar koppla honom och säga "varsågod", men nu ska vi nog prova att kräva lugn och ro först - och sedan ge en handfull mat utanför bilen för att han inte ska bli så hysteriskt uppladdad. Tack för tipset!

  SvarSlett