lørdag 10. desember 2011

Felix og Diego

Felix er nå fysisk helt i orden igjen men hvordan står det til med det mentale?? Vi har testet det ut i dag og det gikk sååå bra!
Vi møtte Stine og Diego ( Diego er en stor snill boxermix på 3 år) på et nøytralt område for at Felix skulle få erfare at andre hunder og da særlig andre hannhunder kan være snille. Først hadde vi de i bånd og bare gikk en tur sammen. Disse guttene er jo vant til hverandre fra treningene med NRH men de har aldri tidligere fysisk hilst på hverandre. Da vi såg at det å gå tur sammen var greit så slapp vi de så de kunne få hilse på hverandre. Felix stormer bort til Diego for å hilse på og selv om han er litt brå så er han vennlig. Diego takler det hele med knusende ro og snart er guttene i glad og lystig lek. Vi spaserer et godt stykke innover en skogsvei og det er herlig å se hvordan de springer vedsiden av hverandre, og hvordan de veksler på å springe først og sist. Etterhvert er det Felix som stort sett springer bak og Diego fremst:-) Vi trenger visst å trene på utholdenhet både Felix og jeg..
De har en liten episode der de knuffer litt, men Stine er veldig klar i talen på at det de driver på med der ikke er akseptabelt. Hundene stopper opp titter på oss og begynner å springe og leke igjen på samme fine måte som før den lille knuffeepisoden :-) Vi merker etterhvert at begge guttene har fått dosen sin så vi returnerer tilbake til bilene hvor vi tar en fellesdekk. Diego er jo kjempeflink men så er også han klar for appellen i NRH..og der er ikke Felix enda..hehe..vi har visst ett "lite" stykke igjen. Felix forsøker noen merkelige dekkøvelser les:kryping :-)...og ligger ikke så veldig lenge, men vi har en vellykket 45 sekunders dekk så jeg er ganske fornøyd med det og kjempefornøyd med etterrmiddagens vellykkede møte med Diego <3
Felix har kanskje vært klar for et slikt møte som dette en god stund, det har vært meg som har vært redd. Redd for at han skulle bli bitt igjen, men også redd for at han skulle bite.. Nå kan jeg senke skuldrene litt og forsøke å få til noen flere slike møter <3 <3

5 kommentarer:

 1. Så härligt att läsa Heidi!!!!

  SvarSlett
 2. Vad kul att läsa att Felix har hämtat sig så bra och inte visar på någon rädsla. Härligt!
  Kan också berätta att vi idag tillämpade din metod när vi åkte till Fannys "favoritställe" där hon får springa som en tok över "stock och sten". Hon fick inte hoppa ur bilen innan hon hade lugnat sig och vi hade ögonkontakt under en lång stund. Sen fick hon kommandot "varsågod" och hoppade ur bilen under ordnade former och vi hade bra kontakt direkt istället för att hon som brukligt varit okontaktbar en stund. Kändes verkligen bra!

  SvarSlett
 3. Så bra at teknikken fungerte :-) Håper det fortsetter sånn. Ja jeg kan ikke beskrive hvor glad jeg er for at det ser ut som om Felix har "ristet av seg" den stygge biteepisoden. Det betyr vel også at han er sterk i hodet så det er jo en god ting. Jeg gleder meg iallefrall over at han ugjen ser ut for å kunne leke problemfritt sammen med andre :-)

  SvarSlett
 4. Skönt att Felix är sej själv igen! Det var nog bra att Du väntade så att även Du var redo.

  Britt Gustafsson

  SvarSlett
 5. Det var skönt att höra att Felix varken är rädd eller ilsken efter att själv ha blivit biten. Och vad härligt för honom att ha en kompis, en KILLkompis som också gillar att springa omkring tills tungan hänger ner i marken.

  SvarSlett