lørdag 7. januar 2012

Nøkkelapport

Jeg la inn en ny apportgjenstand i dagens morgentrening. Nøkkleknippet. Ingen vegring, bare rett ut hente og tilbake til meg :-)

3 kommentarer:

  1. Otroligt vad han, Felix, är duktig! Vi har också bestämt att vi ska försöka få Fanny att apportera, men hon kan eller vill inte, men nu ska vi verkligen försöka träna på det också. Med Freja är det inga problem men det ska det ju inte vara heller med en från födseln apporterande hund.

    SvarSlett
  2. Duktiga Felix! Vi har inte tränat något sådant alls med Frodo. Det är så mycket man måste hinna med!

    SvarSlett
  3. :-) Vi må ha apporteringen inne for senere å skulle få til bringkobbelmelding ved funn av personer. Og apporteringen har sittet langt inne.. Og ukyndig som jeg er så startet jeg litt i feil ende :-) Men det løsnet litt for oss her i november med god hjelp fra våre treningskamerater i NRH. Nå må vi bare få dette befestet så jeg må generalisere enda mer. Deretter kan vi forsøke å få han til å ta melding fra figurant, deretter kan vi trene på det samme når vi gjør overværssøk og rundering. Når meldingen sitter kan vi begynne med bringkobbelhalsbånd som han skal løfte opp selv og holde i munnen, ved funn av person, og deretter returnere til meg for å vise at han har gjort funn. Det er mye arbeid og det er mye en skulle ha gjort, men som en ikke rekker,eller har overskudd til å klare og sånn er det bare. Vi tar en ting om gangen og dere gjør andre ting med Frodo og Fanny som Felix og jeg ikke har gjort. :-) Lykke til med apport treningen, det er kjempemorro når en får dette til, når en ser at hunden har forstått hva oppgaven er. Gled dere :-)

    SvarSlett