lørdag 10. mars 2012

Lavinetrening dag 2.

Dagens trening startet med en 20 minutters tur opp til treningsfeltet. Vi hadde scooter som fraktet opp sekker og utstyr heldigvis, siden Felix kan være en prøvelse i starten av en trening. Han er så gira at han ikke klarer å stå stille, hopper hit og dit,rykker og drar i lina, vil hilse på både de til høyre og venstre, så jeg har mitt fulle hyre med å få roet han såpass at vi kommer oss avgårde. Og siden dette tar litt tid så ble det til at vi dannet baktropp. Og det var egentlig helt greit, så hadde vi bare de forran oss å forholde oss til.Vel oppe så skulle vi med de ferskeste hundene få hundene inn i hundehulene og jobbe med å få de til å ligge i ro der.Det var lettere sagt enn gjort og jeg oppdaget at hundehulen min var litt for grunn og at snøankeret mitt lå litt for nært åpningen.
3 av de andre la seg i figuranthulene og så ble hulene lukket, og mens vi trente på å ha hundene våre i hundehulen så fikk "A" hundene trene på søk etter personer under snøen.
Det gikk helt greit å få Felix ned i det som var hans hule. Men jeg måtte jobbe masse før jeg fikk han inn i Jervenhiet. Han hadde ikke lyst inni "den posen der". Men med masse godord, ros og godis fikk jeg plassert han inni hiet. Deretter var det jobbing med å få han til å ligge der mens jeg gradevis fjernet meg.

Han er litt urolig, men blir liggende selv om jeg gradevis fjerner meg.

Etter en stund begynner jeg å lukke hulen, og dette går helt greit....

...ja så greit gikk det :-/ Felix viser meg at snøankeret var for nært åpningen. Han er så stor og sterk at når han rekker bort til "muren" så er det ingen sak for han å bare dytte den ut :-/ Etter litt rådslagning plukket jeg ned det meste av muren og lot bare den nederste rekken være igjen. Deretter var det på nytt forsøkt på gradevis å fjerne meg. Og da jeg forsvant ut av synet hans så bjeffet og kjeftet han litt, men han roet seg  etter en liten stund. Jeg oppdager også etter en stund at han har laget hull i Jervenhiet sitt. Stoffet er flerret opp to steder, ett sted er halve duken helt åpen. Jeg velger å overse dette og lar han ligge inni resten av duken likevel, han har begge forlabbene på yttersiden men han ligger i le, det er plussgrader ute og hiet er godt å ligge på. Og vil ikke at han skal tro at han bare kan bølle og bjeffe så kommer han løs. Han vet jo at bjeffing ikke hjelper. Denne matmora kommer ikke når han bjeffer av missnøye for å være fast eller innesperret.

treningsområdet vårt :-)

Folk og hunder i søk og måking.

Vi bytter på å være figuranter. Jeg også må inn i en av hulene. ..hehe jeg vet jeg ser litt sammentrykt ut med luene( ja jeg har to på ) nesten ned i øynene :-)

Jeg er figurant for noen av de mer uerfarne hundene og de har åpne huler.

Felix sin tur :-) Også han er så uerfaren at han får åpne huler. Hulene vises likevel ikke i terrenget da inngangene ligger slik at du må helt innpå de for å se åpningen. Når jeg setter Felix i søk så får han med en gang ferten av figurantene i nesen. Han stormer avgårde, bryr seg ikke om tisseflekker eller andre mennesker og hunder som holder til 60-70 meter unna. Når han finner åpningen ned til figuranten er det ikke nøling han springer rett ned og blir der lenge!! Dette synes han er MORRO! Han kommer gjerne ut for å sjekke hvor jeg er  men vil gjerne ned i hulen igjen. Og det er kanskje ikke så rart for de som ligger der har jo godbiter og leker:-)

"matmor matmor..her er noen! Kom å se!!"

Felix venter mens jeg pakker ned utstyret vårt :-)

Det ødelagte Jervenhiet. Det ble en dyr trening... MEN akk så Morro : -) <3

Mens vi trener går scooteren vår i stykker så vi får ikke øvd oss på scootertransport. Og når vi skal ned så må vi derfor bære sekkene våre selv. Og det gikk MYE bedre enn fryktet :-) Felix er riktignok mye roligere utpå dagen, etter masse mentale og fysiske utfordringer og selv om vi hadde oss noen tilfeller der han ville surre meg inn så begynner han nå å forstå hvor jeg vil at han skal gå når han har trekkselen på :-)) Denne matmora er derfor kanonfornøyd med dagen,treningen hunden og seg selv :-) Og i morgen er en ny dag med trening og nå skal vi begynne å lukke hulene for Felix. Det blir spennende å se om han forstår at han skal grave :-) Gleder meg :-) <3 <3

4 kommentarer:

 1. Det är oerhört imponerande hur snabbt dom förstår vad det går ut på. Starkt av honom att ligga kvar i den egna hulen, för den första instinkten måste ändå vara att jag ska följa matmor. Härligt att se på bilderna att han kommer och tittar att du är med och sen tillbaka ner till figuranten igen. En trött Felix på kvällen? ;-)

  SvarSlett
 2. :-) De har ikke så mange valg enn å bli liggende inni hula om vi har gjort en god nok jobb med snøankeret. Vi lager nemlig en festeanordning med kjetting slik at de ikke kan gå ut.
  Ja han var sliten da vi kom ned, hoppet rett inn i bilen og lå i ro hele veien hjem. Vel hjemme pakket jeg bare ut utstyr,laget mat til oss begge og etterpå satt jeg godt plantet i sofaen og Felix lå godt sammenkrøpet i sin BiaBed. Nå er vi straks klar for en ny dag. Frokosten er spist og sekken pakket så det er bare å komme i klærne :-)

  SvarSlett
 3. Hva annet kan man si om treningsiveren dokkers enn IMPONERENDE! Flott å høre at det bare går fremover med trening og at også skiteknikk med hund fungerer!
  Stor klem til begge to!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Desverre så er vi ikke der at eg våger å ha på skiene. Jeg må det neste helg men vi har enda noen dager å trene på. Jeg har gått opp dit vi var på truger. Utfordrende nok det med lille herr propell og den store sekken min full av utstyr. Treningen er jo ellers bare artig. Det synes både jeg og Felix, så vi tåler det slitet med å komme oss frem til treningsområdet :-) Takker for klemmene og klemmer tilbake :-)

   Slett