fredag 30. mars 2012

Hormoner og feromoner...

Tidligere har ikke Felix brydd seg noe om tisper i løpetid. NÅ har han tydeligvis forstått at han er en hannhund og i stand til reproduksjon.. Og vi har tydeligvis en tispe i nabolaget som løper. Han maser utrøttelig ved verandadøra og når han kommer ut så er han ganske hvileløs og når han sitter i ro så er det med nesen hevet, høyt hevet. Og han klager... Går vi tur så ligger han gjerne på hver en liten tispetisseflekk å nislikker :-(   noe han selvsagt ikke får lov til, og for å få han med meg så må jeg enten jage han vekk fra flekken eller dra han med meg. Uansett så virker det som om snuten er limt fast til bakken, han er ukontaktbar,ørene er avstengt og han virker ganske manisk i sin oppførsel. Når vi går derfra (dvs når jeg drar han derfra...) så er hodet hans vendt mot flekken mange meter etter at vi har forlatt stedet...
Det startet på Riksgrensen hvor en av hundene hadde løpetid, og hvor vi med de ferskeste hundene virkelig fikk prøve oss mot den typen forstyrrelser..Samtlige hannhunder i C klassen var siklende monstre...Heldigvis for oss så var ikke tispen med løpetid i samme klasse så det var bare til og fra treningsfeltet at vi fikk oppleve hvordan den løpende tispen virket som en magnet på våre unge hannhunder :-)

hehe..jeg fant ikke helt et bilde som passet perfekt, men Randy sitter like godt klistret til kjøleskapet som de unge hannhundene forsøkte å oppnå i forhold til den løpende tispen.. :-)

Ellers denne uken så har Felix fått påfyll av Rabies vaksine og vært på vekten. Den unge herren veier nå 34.95 kg. :-)

5 kommentarer:

 1. Hehe - siklende monster ja! Du har så rett... Her har vi noe å øve på :)

  SvarSlett
 2. :-) Fikk meg en vekker no ja, eg har vært så kjepphøy å trodd at Felix ikke lot seg affisere av ei brunstig tispe... SÅ naiv går d ant å bli... MEN, vi får bare øve. Forhåpentligvis så blir det etterhvert mer morro å "være på jobb" enn å springe etter løpende tisper...hehe muligens wishful thinking d der men?:-)

  SvarSlett
 3. Ha ha ha... trur den der va VEL "wishful" ja.. Juhu!! 35 kåte kilo me hannhund e nok en handfull å håndtere vil æ tru! Lykke til!! Tji-hi...

  Ny klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. :-) Du har helt rett Halvar, det e en håndfull og vel så d.SÅ her må det jobbes!! :-)

   Slett
 4. Här i grannskapet har vi MÅNGA tikar som löper nu. Tror vi har träffat 5-6 stycken bara den senaste veckan. Det är inte så svårt ändå, när vi TRÄFFAR dem för Frodo beter sig inte så annorlunda mot i vanliga fall. Vad som däremot är jättejobbigt är kisset. Kiss, kiss, kiss. Han stryker utmed marken, precis som du säger. Nosen i backen. Kiss ska man slicka på!

  Det äckliga är att om man inte hinner ta undan honom (man måste ju vara blixtsnabb) så börjar han få liksom fradga eller dregel i mungiporna. Usch! Verkligen äckligt. Som en gammal snuskgubbe med vitt skummande saliv i munnen, brrrr vad jag tycker det är äckligt.

  Det känns som att man måste vara på sin vakt HELA tiden, för han är så snabb att hitta de där kissfläckarna och börja slicka på dem.

  SvarSlett