mandag 13. februar 2012

Søkstrening

En friformiddag kan brukes til mye, men siden jeg har tømrere som legger nytt tak på badet mitt så holder jeg meg i nærheten huset. Vi har fått litt snø det siste døgnet og mellom blokkene her er det nå masse urørt snø. Jeg tok derfor med meg 3 stk hansker, en hals og en t-skjorte samt slange som jeg bruker til å blåse masse utåndingsluft ned i det nedgravde plagget. Vi ønsker at hundene skal reagere både på ferten av mennesker men også på utåndingsluften. Siden Felix enda ikke har så mye erfaring og snødybden ikke er så veldig stor så lå plaggene 5-20 cm nede i snøen. Jeg la bare ut gjenstandene  og hentet Felix rett etterpå. Tidligere har han sett på når vi har gravd ned gjenstandene men denne gangen tenkte jeg å forsøke uten synspåvirkning.


Siste utlagte gjenstand først :-) Denne tok han ganske fort. Jeg satte han i søk med vinden mot oss og han tar bare en liten runde før han får denne i nesen.
Juhuuu! Se ka eg fant!!

Nytt søk, og minnesbildet hans tar han direkte ut der han gjorde det første funnet..
Jeg kalle han inn igjen og setter han på et nytt søk...han leter...og leter...
..og til slutt etter masse jobbing finner han gjenstand nr 2. Her er han på gjenstand nr 3 som gikk mye fortere å finne...
flinke gutten

Den nest siste gjenstanden finner han også ganske fort og den aller siste som jeg trodde skulle bli den enkleste da den lå nærmest overflaten den slet han mest med. Men han fant den også :-) Det er morro å se hvordan han jobber og jeg hører hvordan han bruker nesen. Han forstår at han skal finne noe, og siden funn alltid belønnes med lek og pølser så jobber han iherdig :-) Jeg er ganske fornøyd med dagens trening, og det tror jeg Felix er også, for han ligger med beina i været og sover :-)
 4 kommentarer:

 1. Hei på dere! SÅ deilig at det endelig kom litt snø ja! Gjett om jeg har savnet skigåinga! Hadde meg ei deilig men tung mil i dag siden det ikke var kjørt spor fra Mortensnes skole og opp til hovedløypa. Ser jo at dere også får utnyttet nysnøen til noe fornuftig. Flinkinger!
  Låner han gjerne en dag hvis det passer og du trenger "barnevakt"..

  SvarSlett
 2. Vilket träningspass!!Jag förstår att Felix sover gott efter det!! Vad duktig han är:)

  SvarSlett
 3. Vad roligt att läsa om era övningar! Duktiga Felix! Men glömmer du aldrig själv bort var du har grävt ner vantar och tröjor? Det enda jag ser på bilderna är vit snö överallt :-) Kul att du tog bilder som visade hur han letar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo Mona, det er ikke alltid like enkelt å huske på hvor en har gravd ned plaggene og særlig når det har gått en tid og Felix (eller andre hunder) har tråkket over området mange ganger. Jeg har vært på lavinetrening der vi til slutt mistet 2 sokker fordi ingen av hundene fant de og vi ikke husket nøyaktig hvor de lå :-)

   Slett