torsdag 2. februar 2012

Soltur

Felix og eg hadde enda ikkje sett sola i år. Vi har sett den skinne på fjellene rundt oss men vi hadde enda ikke vært på et sted der sola var synlig. Dette har vi gjort noe med i dag.

en liten avstikker fra stien..tisseflekk??


...oppover går det...

kommer du eller???

OPPE!! Og for et flott syn som møter oss :-)en som virkelig koser seg <3

7 kommentarer:

 1. Vad härligt att se solen - och att se Felix blunda mot solskenet!
  Vad är det för underligt tak (?) som syns till vänster i bild? Det ser lite ut som solcellspaneler eller kanske ett runt tak på pelare. Är det en utsiktsplats där uppe?

  SvarSlett
  Svar
  1. :-)"taket" du ser til venstre er en del av flyplassens navigasjonssystem. Det er ikke mulig å gå opp der, så vi må nok nyte utsikten fra bakkenivå :-)

   Slett
  2. Det er helt korrekt som du sier Heidi. For å være mer presis så er det Tromsø VOR (VHF omnidirectional radio range). Den sender rett og slett ut radiosignaler som fly kan navigere etter samt distansen flyet er fra VOR'en. Den sender også ut "navnet" sitt i morsekode slik at fly skal vite at det er riktig VOR de navigerer etter. Tromsø VOR heter forøvrig TRO.

   Slett
  3. Takk Halvar for forklaringen :-)
   Mona: Halvars svar er en ekspertuttalelse. Han jobber i tårnet på flyplassen så dette kan han :-)

   Slett
 2. Gratulerer med soltitten da!! Like deilig hvert år å se ei frisk og klar vintersol! Er han fremdeles ikke helt restituert etter inngrepet i labben? Ønske dokker ei knall helg og vil gjerne "slåss" litt me tøffingen igjen..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er enda litt tynn hud over såret så det skal lite gåing på skare før han river det opp. Men ellers er foten hans helt fin :-)

   Slett
 3. Härliga bilder både på Felix och eran underbara natur!!!

  Eva

  SvarSlett