søndag 5. februar 2012

Trening

Det er isende kaldt i Tromsø om dagen, i dag har vi hatt minus 12 og 14 sekundmeter m vind. Hva den effektive kulden har vært tørr jeg ikke tenke på, men det å legge pølsespor til nybegynnerhundene, med votteløse hender og ligge figurant har vært vondt i dag...vondt, men morro :-)
Felix har fått ett spor i dag også, ikke så vedlig langt, litt over 100 m bare, med to vinkler, en gjenstand og en sluttgjenstand. Og i dag gikk han sporet helt supert!! Sporet var riktignok ikke lagt på et område hvor reinsdyr har oppholdt seg slik som i går så det har nok helt klart en betydning for hvordan han jobbet og løste oppgaven i dag. Sporoppsøk, plukke gjenstand, gå vinkler..."hva så?" sier Felix " det er jo lett som bare det" så fortsetter han og har nesen nesten limt ned mot bakken...Han er ikke til å kjenne igjen sett i forhold til hvordan han gikk spor i går.
..Eg forstår jo at eg bare må bite i det sure eplet og ta meg flere turer til Ramfjorden og legge spor der det har vært masse reinsdyr.Han må jo lære å takle forstyrrelsen som dyretråkkene skaper..jo før jo heller...

Overværssøket er jo også morro, det er faktisk nesten det som er mest morro av alt vi gjør og jeg blir stadig flinkere til å styre Felix i forhold til hvordan vinden er. Og det er like morro hver eneste gang å se når han får ferten av figurantene og bare setter avgårde i full fart:-) Da er livet HERLIG!! :-)

4 kommentarer:

 1. Kyla kan man stå ut med, men BLÅST kan vara hemskt! Här har vi haft -19 och -18 varje morgon denna vecka, men så länge det inte blåser gör det mig inget.

  Vad roligt att det går så bra med både spår och sök för er. Duktiga Felix! Han är en riktig liten stjärna. Såklart kommer han att klara av frestelsen med renar, det är jag övertygad om.

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe Mona, han er nok desverre ingen liten stjerne. Men han er ganske flink innimellom :-) Sporet i dag ble nok litt for lite utfordrende fordi det var så kort og at det ble lagt på helt urørt mark. Han, og jeg er slettes ikke veldig flinke når vi får noen forstyrrelser i sporet.MEN det er jo derfor vi trener for engang inn i fremtiden bli dyktige:-)

   Slett
 2. Såklart att han är en stjärna Heidi!! Brr fyy så kallt ni har det, håller med Mona, vi har det kallt MEN ingen blåst och det är stor skillnad!!

  Ha en bra vecka!!

  Eva

  SvarSlett
 3. Hu vad kallt ni har det! Att vara figurant och stilla måste vara hemskt i sånt väder!! Jag håller med Mona och Eva - visst är han en liten stjärna!

  SvarSlett