søndag 13. mars 2011

Det ble ikke bytur på meg i går, det ble derimot mye utetid med Felix :-) Han var kjempesliten i går kveld etter den siste turen som vi tok sammen med Sissel og Thia. Felix er litt skeptisk til Thia, hun er så stoor. Hun er også en bestemt dame som ikke finner seg i noe tull. Og når hun vil leke så blir det litt voldsomt synes Felix, så han tuslet stort sett ganske forsiktig bak oss andre. Innimellom glemte han seg av og ville så gjerne leke med denne store damen, men fant fort ut at det våger han ikke enda. Tipper han gleder seg til han blir eldre og ca 40 kilo :-) Da skal vi leke da Thia :-)
Jeg var litt urolig for Felix i går. Da vi skulle møte Sissel og Thia slikket Felix på noe som jeg tror er frostvæske. Jeg er litt usikker på hvor mye han fikk i seg for jeg holdt på med fjernkontrollen til garasjen og ble først oppmerksom på slikkingen hans etter noen sekunder. Jeg har hørt at frostvæske er veldig giftig og da jeg undersøkte med giftsentralen så kunne de bekrefte dette. En slurk frostvæske er nok til å skade et barn. Hvis man har fått i seg frostvæske kan symptomer som for eksempel kvalme, oppkast, svimmelhet, sløvhet og bevisstløshet komme ganske raskt, noe senere kan det oppstå symptomer som for eksempel hyperventilering, I alvorlige tilfeller vil koma, kramper, respirasjonsstans, hjertestans og nyresvikt kunne inntreffe.
I timene etterpå så var jeg litt urolig, jeg snakket med en veterinær som ikke akkurat beroliget meg. Men siden Felix ikke hadde vist noen symptomer på forgiftning så var jeg urolig men likevel rolig om dere forstår hva jeg mener :-) Og det gikk bra heldigvis :-)

Vi treffer stadig nye hyggelige mennesker og hunder når vi er ute. I lysløypen har vi de to siste dagene truffet en koselig Flatcoated retriver tispe og en 5 mnd gammel Akita? valp som ikke har forstått at han er mye større enn Felix :-)
På en av turene våre i dag har vi hatt selskap av Tika (Hollendertispen) og Jens. Tika er en veldig hyggelig dame, og Felix synes det er så morro å være sammen med henne. I tillegg er hun vanvittig flink. Kontakten mellom henne og Jens er morro å være vitne til. Jeg tror Felix og jeg kan lære litt av de to :-)
Lysløypa er ellers et bra sted å være. Her er folk som løper, går på ski og folk som går tur med hundene sine. Masse god miljøtrening for en valp på 12 uker :-)
Vi har også vært en tur til skøytebanen i dag. Felix lå en time i bilen mens jeg og Halvar gikk på skøyter. Og mens Halvar tok noen ekstra runder på banen gikk Felix og jeg en liten tur på området. Masse folk å forholde seg til, voksne og barn, akebrett og barnevogner. Felix vil gjerne hilse på alle så vi fikk jobbet litt med at han også skal kunne sitte i ro når folk går forbi og når biler kjører. Han må lære seg at han ikke kan hilse på alle og foreløbig klarer han det veldig fint så lenge matmor har godbit i hånda... ;-)


Morgentur og Felix tar en pause i snøværet.

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra att Felix inte blev sjuk av frostskyddsvätskan! Han kan bara ha fått i sig lite, lite - annars skulle han väl ha blivit dålig.

    Frodo hälsar också på allt och alla! Vi försöker få honom att koncentrera sig på oss ibland, men det går inte så bra. Får väl göra som du och ha en godbit i handen!
    //Mona med Frodo

    SvarSlett
  2. Det er så koselig og følge der her :) like spent hver gang jeg logger meg inn . Litt skummelt det med frostveske ,godt det gikk bra . det er med hunder som barn skulle ha øyner i nakken også .Ha en fin dag i solen :) klem fra mamma .

    SvarSlett