lørdag 26. mars 2011

Godgutten Felix

Felix er min lille stjerne, og jeg er så stolt over at han er så flink til å være alene hjemme. Og jeg vet ikke hva som har skjedd denne siste uken men han biter mye mindre enn før og er mer kosete. DET er noe jeg liker.
Torsdag var vi på valpekurs igjen og vi øvde på lineføring og innkalling. Og gjett om Felix er flink! :-) Alt gikk så lett....
Hadde bare alt vært like lett når vi er hjemme i "gata". På kurset er han konsentrert og fokusert på meg og om han i små øyeblikk er ukonsentrert så er det lett å få han zomet inn på meg igjen. Og det er ikke noe porblem å "holde" han unna de andre hundene.
Dette får vi ikke til andre steder. Når vi er hjemme og går tur og det kommer andre hunder så skal han bort til de og det er ikke enkelt å holde han...Han driter i godbiter og ørene er lukket :-( 
MEN, jeg tror det kommer av at jeg alt for seint "tar kontroll", så jeg får forsøke å være mer i forkant slik at han ikke rekker å komme i det moduset der han vil, skal, vil og SKAL bort til den andre hunden eller de andre menneskene. Vi klarte det kjempefint i dag da vi var ute på tur i lysløypa og den ene skiløperen etter den andre suste forbi. Jeg klarte å få kontakt med Felix før han ble fiksert på det som skjedde forran eller bak han. Og resultatet var at han enten satt som en konge ved den venstre foten min eller gikk som en fyrste ved siden av meg, på venstre side selvsagt :-) I mellom alle skiløperne fikk vi også øvd på innkalling og det at han skal komme å stille seg eller sette seg ved min venstre fot samt det å sitte i ro, eller egentlig lære å forstå ordet "BLI". Vi øver på dette ordet også når vi skal ut dørene hjemme. Han holder på å lære seg at han skal sitte i ro til døren er åpnet og jeg sier "kom".
Vi jobber også med at han ikke får røre godbiter og "nye" leker som jeg har lagt på gulvet før jeg sier "værsågod". Og for at det ordet skal komme så må han møte blikket mitt. Vi har jobbet med dette i matsituasjonen så han tok dette kjempelett når jeg overførte samme regel for ting som jeg legger på gulvet. I matsituasjonen øker jeg gradevis på tiden slik at han stadig må sitte litt lengere før han kan gå bort til maten. Nå sitter han ca 30 sekunder før han får "værsågod" Han er litt artig i denne situasjonen , siden jeg øker vanskelighetsgraden blir han innimellom litt frustrert :-) blikket hans "løper" opp og ned- fra maten til øynene mine til maten... og når han blir ekstra utålmodig "hopper" han sittende ett lite stykke bakover.Felix viser hvor flink han er til å sitte i ro :-)

På morgenturen vår i dag hadde vi selskap av Tika og hennes matfar Jens, Tika er Hollendertispen som bor i samme gate som oss. Vi gikk en tur på ca 45 minutter og Felix var bra sliten etterpå :-) Vi gikk først litt etter veien og da vi skulle hjemover igjen flyttet vi oss opp i lysløypa slik at hundene kunne gå løse. Dvs slik at også Felix kunne gå løs :-) Tika er så lydig at hun går ved sin matfars side når hun får beskjed om det og lar seg ikke distrahere hverken av mennesker, dyr eller biler.
I lysløypa traff vi på to andre hunder, en brun labrador og en Rottweiler som begge var såpass hyggelige at Felix fikk lov til å hilse på. Felix synes det er morro og spennende å hilse på andre hunder også de store, helt til de store vil leke... da blir det litt skummelt synes han og da er det best å finne beina mine og gjemme seg bak eller bare legge seg flatt ned og vise mage og strupe.

I går møtte vi Ask og Marha igjen, og dere som leste bloggen min i går har kanskje sett youtube videoen Martha har lagt ut. Guttene koste seg kjempemasse. Det er noen uker siden sist de møttes og de er begge blitt litt tøffere de siste ukene og det var mer lek mellom dem denne gangen enn de andre gangene. De lekte og var sammen i litt over 1 time og etterpå var Felix dødsliten :-)

Flinke gutter :-)Finingen 14 uker og 2 dager ;-)hehe... Felix springer for fort... kameraet mitt klarer ikke tempoet :-)


En forsiktig Felix. Ask har nettopp gitt ham beskjed om å ligge unna Martha og godbitene hun har...

SLITEN!!! :-)
Nå har vi  kommet inn fra kveldsturen vår. Felix sover og jeg skal finne meg noe lørdagsgodt. Kos dere alle sammen, ha en fortsatt fin helg :-)

<3  <3 

3 kommentarer:

 1. Det var mange fine bilder . Fint at han greier alle di timene du er på jobb ,så bra. Han er vel som barn flest prøve seg ,går greit alle andre steder en i gata hjemme , det går seg nok til der og skal du se . Vi er jo alle litt tøffere på hjemmebane :o) Felix er no så fin og jeg tror du har fått den hunden du ønsker deg .
  Gleder meg til neste innlegg fra deg :o) Lykke til . mammaklem :o)

  SvarSlett
 2. Fina duktiga Felix!! Min granne frågade efter Felix idag,Felix var hennes favorit valp:)

  SvarSlett
 3. :-) Forstår godt at han var en favoritt. Han er nemlig så flott;-) Du får hilse din nabo og tipse de om bloggen vår.

  SvarSlett