onsdag 9. mars 2011

Felix 12 uker.

Felixgutten er 12 uker i dag  :-) 
Vi har vært hos veterinæren i dag og Felix er nå 11.95 kg, han har fått ny vaksine og kur mot revens dvergbendelorm som nå er anbefalt gitt til hunder som har vært i Sverige etter høsten 2010.
To ganger denne uken har Felix vært alene hjemme , begge gangene var han alene ca 2 timer. Den første gangen var jeg på besøk hos en nabo og i dag har jeg vært på kurs, jeg har hatt teoridelen av valpekurset som Felix og jeg skal på neste tirsdag :-)
Før tirsdagen hadde Felix aldri tidligere vært så lenge alene som 2 timer, han har bare vært alene noen minutter når jeg har vært i postkassen eller i boden.
Den første gangen han var alene 2 timer så var jeg ved ytterdøren min å lyttet etter "gråt" eller bjeffing flere ganger og i dag har naboen min lyttet ved døren noen ganger og sendt sms rapporter til meg som var på kurs. Begge gangene har det vært stille, ingen gråting og ingen bjeffing :-)
Det er nå 12 dager igjen til Felix skal være alene hjemme en hel arbeidsdag så vi må legge inn noen flere økter der han skal være alene og jeg tenker også å øke tiden gradevis. Men sånn som han tar det akkurat nå så ser det ikke ut for at alenetiden blir noe problem :-)
Nå om dagen jobber vi med at Felix ikke skal springe ut mot biler som kommer kjørende og måten jeg foreløbig forsøker å løse dette på er at han skal gå ved fot eller sitte når bilene kommer. Og med godbiter i hånda så går det veldig bra  :-)
Vi møter stadig nye mennesker og hunder på turene våre og Felix er inne i en periode hvor han kan være ganske tøff mot de han treffer. I dag da vi traff Tika (Hollendertispen) så var han så pågående og tøff at hun til slutt fikk nok av han og sette han på plass. Han var da snar med å finne fanget til matmor, men var ikke lenge der før han kastet seg uti det igjen :-) Vi gleder oss til han er litt større og eldre så de kan leke ordentlig. Tika er bare 2 år og leken så det kan bli morro :-)

Under er et lite utvalg av Felix sine ligge og sittestillinger :-)


5 kommentarer:

 1. Så där konstigt ligger Frodo också. Inte ser de ut som hundar? :-)
  Det ser ut som att du har en fin lägenhet med utsikt över vatten - stämmer det? Och mattan är misstänkt lik den IKEA-matta vi köpte nyligen och som du säkert sett på mina bilder.
  Frodo har vuxit VÄLDIGT mycket den senaste veckan. Långa ben har han fått! Idag är det en månad sedan vi hämtade honom och det har hänt massor med honom på den tiden.
  Ha det så bra! Kram från Mona och Frodo

  SvarSlett
 2. Ja vi bor slik at vi har utsikt over sjøen :-) Jeg sitter nå i sofaen min og ser sjøen og fjellene på Kvaløya som ligger på yttersiden av Tromsø. En fantastisk utsikt og enda mer fantastisk blir den når kvelds og midnattsola skinner om sommeren.
  Mattene våre ser ganske like ut ja, min er også brun med litt grått i og ganske tykk. Men den er ikke kjøpt på IKEA :-)
  Jeg ser at Frodo har begynnt å vokse ujevnt? Det ser iallefall ut som om Frodo nå har fått lengere bakbein enn framføtter :-) Felix er ikke der enda men jeg regner med at det vises snart på han også. De vokser fort og det skjer mye med de så jeg er veldig glad for at jeg har ferie nå den første tiden. Ha en fin dag. Klem fra Heidi og Felix

  SvarSlett
 3. Vad härligt att det funkar bra med att han är ensam!! Figo kommer snart oxå att få få vara "ensam" så ensam han kan bli med 2 andra hundar hemma...men vi tränar oxå på det. Håller med Mona utsikten ser underbar ut!

  SvarSlett
 4. Endelig mer artig å lese her ;) Har venta litt nå....du informerte jo så mye den første tiden....hehe

  Han er jo kjempeflink som klarer å være alene, lover jo godt for fortsettelsen når hverdagen kommer! Og du er heldig som har hjelpsomme naboer ;)

  Og jeg ler når jeg ser bildene av Felix ja ;) Han kan iallefall ligge på noen rare måter!! Og ser at han har vokst litt :)

  Klem :)

  SvarSlett
 5. :-) Rita det skjer jo ikke like mye hver dag, og innimellom blir dagene ganske like og da har jeg jo ikke mye nytt å skrive om :-)
  I dag har jeg tenkt at Felix skal være hjemme alene igjen, jeg har egentlig ikke noe jeg skal gjøre men jeg må få alenetiden hans til å bli en bra greie før jeg skal på jobb. Og siden det er lørdag i dag og vi fikk lønning i går så kanskje jeg rett og slett skal ta meg en shoppingtur ;-)

  SvarSlett