søndag 6. mars 2011

Selvtillit

Det er utrolig hva selvtillit kan gjøre. Fra nesten desperasjon i går til "kaxig" i dag :-) Verden kan snues på hodet i løpet av 24 timer og jeg er neppe den første som erfarer det. Jeg fikk ett par gode råd i går som sammen med min gjenoppdagende selvtillit har fungert ganske utmerket om jeg skal måtte si det selv... og nå håper jeg at jeg slipper å "ete" ordene mine...
Dagen i dag har iallefall vært myyye bedre enn de to forregående. Vi har brynet oss på hverandre i dag også, men jeg gjør det tydeligvis mye bedre :-) Og dermed har Felix både hatt det bedre og tatt det bedre :-)

I dag har Felix og jeg trenet på at han skal ligge på komando, og flinkingen kan nå bådet ordet og tegnet mitt for å ligge. Han har også begynt å forstå at han skal sitte i ro når han får mat, og at han ikke får gå bort til maten før han får "værsågod".Vi har besøk av Halvar.

2 kommentarer:

 1. Vad skönt för er! Hoppas det håller i sig nu.

  Frodo kan också ordet "LIGG!" och tecknet - och kan göra det fint.
  Han sitter en kort stund innan han slänger sig över maten när man sagt varsågod.
  Han kan också "SITT!" och "HOPPA!".

  Däremot kan jag inte få honom att hämta saker. Han vägrar! Jag kastar alla möjliga leksaker och säger "HÄMTA!" men han är helt ointresserad...

  Något han är duktig på är att provocera sin matmor. Han hoppar upp i soffan och SPRINGER i den när han ser att jag är på väg till honom för att slänga ner honom.

  Han står på bakbenen och nosar efter vad som finns på matbordet. Han biter i mina skor och kängor. Han biter oss hårt i händerna. Han tuggar på de gröna krukväxterna.

  Ibland lyder han fint men ibland skäller han tillbaka mot mig när jag säger åt honom. Jag har svårt att hinna jobba något när jag måste titta på honom så mycket.
  //Mona med Frodo

  SvarSlett